Rama: “Ndërrhyrja e NATO-s, Luf.të e tretë Botërore!”, Ukrainasit jane burra dhe

“Ndërhyrja e NAT0-s, Lutë e tretë Botërore!” Rama: Lidershipi i Ukrainës në rrevzik për jetën, mos e dhëntë Zoti të shohim vde.kjen e tyre bru,tale“Shqipëria është një vend anëtar i NAT0 dhe si i tillë ndodhet në një poz1cion solid në traz1rat që po ndodhin në Ukrainë.”- kështu është shprehur kreu i qeverisë Edi Rama në konferencën për sht,yp pas përfundimit të Samitit të NATO-s.

Shqetësimeve të qytetarëve për një përshkaIIëzim të konfIiktit deri në Shqipëri, Rama iu përgjigj duke thënë se një shpë,rthim të Lu.ftës së 3 Botërore nuk mund ta parashikojmë dhe as ta evitojmë nëse ndodh, megjithatë vendi ynë ruan një pozicion “komod” në këto momente.Sipas Ramës, Aleanca e Atlantikut të Veriut është fuq1a më të madhe usht.arake që ekz1ston në zonën e sigurisë së vetë, dhe nëse ajo do të ndërhynte në këtë konfI1kt do të shpaIIte Lu.ftën e tretë Botër0re.

“Jemi vend i NAT0-s dhe sot është përsëritur nga të gjithë se vendet e NAT0-s, apo çdo vend i NAT0-s është në një tjetër regjim mbrojtje. Në rastin e Ukrainës jemi partner me Ukrainën, por sipas kushtetutës së NAT0-s se vëmë menjëherë në lëvizje artikuIIin 5 që kur suImohet njëri vend janë suImuar të gjithë dhe në atë moment janë të gjithë që mbrohen. Ka një pjesë njerëzish që janë të shqetësuar që kjo luftë mund të vijë në Shqipëri dhe ne s’kemi avionë ne s’kemi raketa etj. Shqipëria nuk është në NAT0 një vend anëtar për të pasur ra.keta, është në NAT0 një vend anëtar që ka një sërë prioritetesh të vetat të koordinuara me Aleancën.

Rama: “Ndërrhyrja e NATO-s, Luf.të e tretë Botërore!”, Ukrainasit jane burra dhe – Drejtpërdrejt (liveportal24hr.com)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *