Putin këshillon Beogradin: Merreni këtë pjesë të Kosovës


Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiç tha se Serbia ndodhet në një situatë të v ështirë me Kosovën, pasi sipas tij ajo që kërkojnë vendet perëndimore në dialog është thjesht njohja e Kosovës. “Gjithçka që përfaqësuesit ndërkombëtarë duan nga Serbia mund të futet në një fjali, njohja e pavarësisë së Kosovës,” tha Vuçiç të shtunën në mbrëmje.

“Serbia, megjithatë, do të këmbëngulë me zë të lartë dhe qartë në zbatimin e plotë të marrëveshjes së Brukselit, domethënë krijimin e Asociacionit të Komunave me shumicë Serbe”, shtoi ai. Sipas presidentit Serb, pikërisht ajo fjali, njohja e pavarsisë së Kosovës do të jetë edhe më e theksuar dhe madje më d rastike se kurrë më parë. Ai përsëriti se Serbia mund të mbrojë interesat e saj shtetërore dhe kombëtare.

“Në do të ruajmë atë që mundemi dhe atë që nuk kemi ar ritur të h umbasim me politikat tona të pa.përgjegjshme në dakdat e mëparshme”, tha Vuçiç, duke k ritikuar veprimet e 0p0zitës aktuaIe në Serbi. Serbia do t’i kushtojë edhe më shumë vëmendje zonave në jug të Ibrit në periudhën e ardhshme. Autoritetet shqiptare donin të kishin një ndikim më të theIIë dhe të krijonin p.ërçarje brenda popuIIatës serbe. Në të vërtetë, në një masë të vogël, ata ar ritën të bënin diçka. Ata nuk ar ritën ta bënin atë në veri, por e bënë në jug për shkak të f atkeqësive të njerëzve tanë dhe sepse kemi shumë më tepër serbë të papunë sesa ne në veri, përfundoi ai. HAP REK LAMEN ME POSHTE PER TE VAZDHUAR

Putin këshillon Beogradin: Merreni këtë pjesë të Kosovës

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *