Profesori Amerikan I Jep ‘Fund’ Beogradit: Serbia Është Problemi Në Ballkan, Ne Do Të

Profesori i Universitetit Amerikan “Johns Hopkins” dhe analisti i politikës së jashtme, Edward Joseph thotë se Serbia është i vetmi vend në Ballkan që nuk pranon rendin perëndimor, raporton Nova S. “Serbia është një kandidate e BE-së, por kandidatura e saj është një karakter. Në fakt, Serbia promovon vlerat dhe nganjëherë agjendën e Rusisë dhe Kinës, dhe Hungaria ka një aleat të rëndësishëm. Sidoqoftë, kjo vlerësohet nga zyrtarët perëndimorë, të cilët i mbyllin sytë e tyre para sulmeve ndaj demokracisë. Serbia po mban levën mbi Kosovën. Kjo është arsyeja pse Serbia nuk dëshiron të pranojë pavarësinë e Kosovës, e cila është një tjetër përbërës formues i rendit perëndimor në rajon”, tha Joseph.

Profesori Amerikan I Jep ‘Fund’ Beogradit: Serbia Është Problemi Në Ballkan, Ne Do Të

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *