Po I Mbaron Puna Putinit, SHBA Pergadit ‘Ferrin’ Për Rusinë Blindon Qiellin E Ukrainës, “Bllokon” Rusët Nga Ajri

 


Shtetet e Bashkuara kanë dërguar në Ukrainë qindra r aketa anti-mjeteve fluturuese. Lajmin e bën të ditur për CNN “një burimi nga Kongresi i informuar për këtë çështje.” Në fillim të këtij viti, SHBA-të u dhanë dritën jeshile vendeve baltike, përfshirë Lituaninë, Letoninë dhe Estoninë, për të dërguar a rmatime të prodhuara nga Amerika në Ukrainë, duke përfshirë edhe r aketat Stinger.

Por deri më tani administrata e Biden-it nuk i kishte dhënë në mënyrë direkte Ukrainës Stinger-a, ndërsa kanë dërguar lloje të tjera a rmësh.Disa anëtarë të Kongresit kanë kërkuar prej muajsh që ra keta shtesë Stinger të dërgohen në Ukrainë pasi ukrainasit kanë bërë vazhdimisht kërkesë për më shumë a rmë nga SHBA, duke përfshirë a rmët kundërajrore dhe anti-tank.Sekretari amerikan i Shtetit, Tony Blinken u tha gazetarëve të mërkurën se në këtë kohë Ukraina është ende në gjendje të marrë “pajisje jetike ushtar ake mbrojtëse” që i nevojiten.

Shtetet e Bashkuara kanë dërguar në Ukrainë qindra r aketa anti-mjeteve fluturuese. Lajmin e bën të ditur për CNN “një burimi nga Kongresi i informuar për këtë çështje.” Në fillim të këtij viti, SHBA-të u dhanë dritën jeshile vendeve baltike, përfshirë Lituaninë, Letoninë dhe Estoninë, për të dërguar a rmatime të prodhuara nga Amerika në Ukrainë, duke përfshirë edhe r aketat Stinger.
Po i mbaron puna Putinit, SHBA pergadit ‘ferrin’ për Rusinë blindon qiellin e Ukrainës, “bllokon” rusët nga ajri – Online (trendeonline.com)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *