Po Habit Biri Shkines Ivica Daçiq – “Kur Jemi Vetëm Me Pacollin, Flasim Sikur Të Ishim Të Një Nëne”

Visual search query image

Po habit biri shkines Ivica Daçiq – “Kur jemi vetëm me Pacollin, flasim sikur të ishim të një nëne”-Ministri i Punëve të jashtme i Serbisë Ivica Daçiq, në një intervis,të për mediumin serb “blic” ka thënë se gjatë takime,ve me ministrin e Jashtëm të Kosovës Behgjet Pacollin flasin sik,ur të ishin të lindur nga një nënë, ndë,rsa ka shtuar se shefi i dip,lomacisë kosovare pas takimeve e akuzon atë se bën div,ersione ndaj Kosovës, transmeton Koha.net.Në pyetjen se si duken tak,imet e tij me Behgjet Pacollin, Daçiq është përgjigjur: Sikur të na kishte li,ndur një nënë. Aq bukur flet kur jemi vetëm unë e ai sa që unë ndihem keq. Porse, sapo të dalë nga tak,imi, ai ankohet se unë ia prish kon,ceptet. Thotë se ‘sapo bëj diçka unë, Daçiq shk,on dhe e tërheq një njohje’. Ai personal,isht e kupton këtë. Arsyetohet madje se nuk i shkrua,n kumtesat me të cilat më sulmon, porse disa shër,bime”.

Në pyetjen se a merret vesh më mir,ë me Hashim Thaçin apo Ramush Haradinajn, Daçiqi u përgjigj: “Haradinajn nuk e njoh. Me Thaçin kam punuar dhe më duh,et të them se kemi pasur marrëdhënie korrekte”. Shefi i diplomacisë duke fo,lur për anëtarësimin e Kosovës në OKB, ka thënë se Serbia nuk të do lejojë dhe e ka “arsyetu,ar” kështu:“Fakti se nuk do të lejojmë anëtarës,imin e Kosovës në organizatat ndërkombëtare nuk është çështj,e inati ose komploti. Është çështje parimi. Duam zgjidhje që do ta përfshinte edhe këtë segment.Për karrigen e Kosovës në OKB nuk do të na pyesë askush. E po të pyetemi, kjo do të thotë se ne du,het ta thërrasim Rusinë e Kinën dhe atyre t’iu themi ‘lë,reni të hyjë KB’.Ose të gjitha ven,det që i kam bindur ta t,ërheqin njohjen, t’i thërras e t’iu them ‘njiheni sërish Kosovën’. Kjo ës,htë joserioze”, ka thënë ai.

Po habit biri shkines Ivica Daçiq – “Kur jemi vetëm me Pacollin, flasim sikur të ishim të një nëne” – Online (news71post.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *