‘O kuku, kuku’ / Momenti kur droni ukrainas i blerë nga Turqia e shkaterron sistemin raketor të Rusisë

 

Ushtria ukrainase ka pretenduar suIme të suksesshme nga f0rcat e saj të dronëve të prodhuar nga Turqia kundër f0rcave ruse.Një zyrtar ukrainas publikoi të dielën pamjet, që tregojnë një dron duke 5hkatërruar një sistem rak,et0r rus, ndërsa pushtimi rus i Ukrainës vazhdon për të pestën ditë sot.

Ushtria ukrainase ka pretenduar sulme të suksesshme nga forcat e saj të dronëve të prodhuar nga Turqia kundër forcave ruse. Një zyrtar ukrainas publikoi të dielën pamjet, që tregojnë një dron duke shkatërruar një s istem ra,ketor rus, ndërsa pushtimi rus i Ukrainës vazhdon për të pestën ditë sot.Valerii Zaluzhnyi, Komandanti i Përgjithshëm i Forcave të Ar matosura, tha se sulmi me dron ndodhi pranë qytetit Malyn, 100 kilometra në veriperëndim të Kievit.Qeveria ukrainase filloi të marrë dronët Bayr,aktar TB2 nga Turqia vitin e kaluar.

Forcat ukrainase kanë ofruar rezistencë të ashpër, ndërsa Rusia nisi sulmet nga Krimea në jug, një sulm në qytetin e dytë më të madh të Kharkivit dhe një sulm ndaj kryeqytetit të Ukrainës, Kievit. Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e tyre janë përgjigjur me sanksione të ashpra, duke përfshirë ndërprerjen e disa bankave ruse nga sistemi ndërkombëtar i pagesave Swift.

Të dielën, forcat e a rmatosura të Ukrainës publikuan një vlerësim të përditësuar të humbjeve ruse, duke përfshirë 1 sistem rak,etash kundërajrore. Llogaria zyrtare e Ukrainës listonte gjithashtu 4300 personel të vrarë dhe të pl,agosur, 200 të bu,rgosur lufte, 46 avionë, 26 helikopterë, 146 tanke dhe 706 automjete të blinduara të llojeve të ndryshme.

‘O kuku, kuku’ / Momenti kur droni ukrainas i blerë nga Turqia e shkaterron sistemin raketor të Rusisë – Online (news426media.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *