‘Nxehet’ situata / Rυsίa do gσdasë Gjermaninë? Scholz: Mos gυxσni! BΙen “shkaterrυesίn” e raketaνe

Pushtimi i Ukrainës është “kthim në imperializëm”, deklaroi kancelari gjerman Olaf Scholz i cituar nga CNN. “Ne të gjithë duhet të jemi të përgatitur sepse kemi një fqinj që aktualisht po përdor dhu në. Dhe ne duhet ta parandalojmë që kjo të kthehet në një lloj praktike”, u shpreh ai gjatë emisionit “Anne Will” , ku lëshoi dhe disa paralajmërime të forta për Moskën.

Mos guxoni të na sulmoni”, tha kreu i ekzekutivit gjerman. Scholz shtoi megjithatë se pavarësisht faktit që Zelensky ka të drejtë të kërkojë ndihmë nga vendet e tjera ne nuk do të dërgojmë trupa ushtarakë, edhe nëse ju do t’i quani trupa paqeruajtëse dhe nuk do të krijojmë një zonë ndalim-fluturimi. Masa të tilla do të përbënin fillimin e një përballjeje të madhe mes NATO-s dhe Rusisë dhe NATO-ja nuk do të jetë pjesë e kësaj l ufte”, ishte komenti i tij.

Ai konfirmoi ndërkohë se qeveria gjermane po shqyrton ngritjen e një mburoje antira ketë për të gjithë territorin gjerman. Sistemi i mbrojtjes rak etore do të bazohet në modelin izraelit Arroë 3 e do të kushtojë 2 miliardë euro. Sistemi Arroë është i aftë të shk atërrojë rak eta bal istike me rreze të gjatë dhe mund të operojë në lartësi aq të larta sa stratosfera.

Ai nuk është e njëjta gjë me Iron Dome që shka tërron ra ketat me rreze të shkurtër fluturimi. Bundeswehr-i gjerman tashmë ka një sistem Patriot të aftë për të interceptuar ra keta me rreze të shkurtër veprimi./Gazeta Ditore

‘Nxehet’ situata / Rυsίa do gσdasë Gjermaninë? Scholz: Mos gυxσni! BΙen “shkaterrυesίn” e raketaνe – Gazetaz

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *