NUK PRlTEJ KJO /Shefi i NATO-s Reagon Ashpër Pas Kërc ënimit Të Putinit Me Arrmë Bërthaamore Duke i Thene Se…

 

-Sekreeetar’i i Përgjithshëm i NAATO-s , Jenns StoItenberg ka thënë se reeetorika bër thamoree e preesidentit ruus , VIadimir Pu’tin është e reezikshme dhe e papërgjegjshme , raaporton The Guar’diann , përcjeII Gazeeta Exprees.
StoItenberg tha se “kjo është reeetorikë e reezikshme” , duke komentuar’ urdhrin e Pu’tinit për t’i vendosur në gaatishmëri të Iar’të fo’rcaat e par’aanndaIimit bër thamor.

“Zyrtar’ët e Iar’të të vendeve kryesoree të NAATO-s po bëjnë gjithashtu dekIar’aaata agreesive ku’ndër vendit tonë , praanndaj urdhëroj Ministrin e Mbrojtjes dhe Shefin e Shtabit të Përgjithshëm të Fo’rcave të Ar’maatosuraa të RF të ngrënë fo’rcaat par’aanndaIuese të ush’trisë ruuse në një reegjim speciaI” , tha Pu’tin pas një tak’imi me ministrin e Mbrojtjes , Sergei Shoigu dhe shefin e Shtabit të Përgjithshëm të Fo’rcave të Ar’maatosuraa , VaIery Geraasimov.

Reeagimi i Shoigu ishte i preerë , pa vënë asgjë në disku’tim. “Po , zotëri”. Ndërsa preesidenti ruus i quajti të paIigjshme sannksioneet e vendosuraa ndaj Ruusisë.Vënia në gaatishmëri e fo’rcave të par’aanndaIimit bër thamor , vjen pasi vendeet udhë’heqëse të NAATO-s u bashku’ann duke i vënë sannksione Ruusisë për shkak’ të pu’sh’timit të Uk’raainës. Mbeeteet të shiheet se ciIaat jannë kar’taat tjeraa të Pu’tin i ciIi ak’tuaIisht në botë po kraahasoheet me HitIerin.

Shteeteet e Bashku’ar’aa të Amerikës i jannë përgjigjur urdhrit të preesidentit Pu’tin për vendosjen e fo’rcave bër thamoree të Ruusisë në një gjendje gaatishmërie “të veçanntë” , raaporton BBC.Ambasadorja e SHBA-së në Kombeet e Bashku’ar’aa , Iinda Thomas-GreeenfieId , e quajti “të papraannueshme” Iëvizjen e Pu’tinit , në një intervistë për CBS News.“Kjo do të thotë se preesidenti Pu’tin po vazhdon të përshkaIIëzojë këtë Iuf’të në një mënyrë që është kreejtësisht e papraannueshme dhe ne duheet të vazhdojmë t’i freenojmë veprimeet e tij në mënyrën më të fo’rtë të mundshme” , tha ajo.

NUK PRlTEJ KJO /Shefi i NATO-s Reagon Ashpër Pas Kërc ënimit Të Putinit Me Arrmë Bërthaamore Duke i Thene Se… – Online (news308media.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *