Nuk ka rrugedalje per Vuciqin tani/ “Koha e Serbisë ësht e limituar, i kanë mbetur dy zgjidhje, ta pranojë Kosovën apo të izolohet nga SHBA-ja”

Pasi u bë publike letra e dërguar nga Presidenti i SHBAse, Joe Biden përAleksandar Vuçiq. Ai mes tjerash në këtë Ietër, ia ka bërë të qartë Vuçiqit se duhet ta njohë pavarësinë e Kosovës.

“Ne mbetemi të palëkundur në mbështetjen tonë për qëllimin e Serbisë për integrimin evropian dhe ju inkurajojmë që të vazhdoni të bëni hapa të fortë përpara për të arritur atë qëllim – duke përfshirë krijimin e reformave të nevojshme dhe arritjen e një marrëveshje gjithëpërfshirëse të normalizimit me Kosovën të përqendruar në njohjen reciproke”, ka thuhet në letrën e Biden-it.

Analisti politik, Faton Mehmeti në një pronocim ka thënë se, Serbia ka qenë disi e përkë.dhelur nga administrata Trump, ndërsa me ardhjen në pushtet të administratës Biden gjërat ndryshojnë. /newsmedia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *