Nuk ka më asnjë dyshim! Ibuprofen është i sigurt për të kuruar simptomat e COVID-19

Nuk ka më asnjë dyshim! Ibuprofen është i sigurt për të kuruar simptomat e COVID-19

Pandemia e COVID-19 ka shkaktuar deri tani 125,344 në 210 vende të botës.

Ndërkohë që shumë të prekur kurohen në banesat e tyre dhe e kalojnë lehtë virusin në fjalë, një pikëpyetje e madhe u ngrit për “Ibuprofen”.

Dyshimet nisën kur zyrtarët francezë deklaruan se pacientët e trajtuar me këtë ilac ishin në gjendje më të rënduar, pra sipas tyre Ibuprofeni përkeqësonte simpatomat e COVID-19.

Pavarësisht zërave kritikë, OBSH nuk pranoi asnjë moment t’a hiqte Ibuprofenin nga lista e ilaceve të rekomanduara duke theksuar se s’ka asnjë provë për të vërtetuar të kundërtën.

Së fundmi, ekspertët kanë dalë me një studim duke deklaruar se Ibuprofeni është i parrëzikshëm dhe mund të përdoret pa frikë për të kuruar COVID-19.

Komisioni për ilaçet njerëzore (CHM) arriti në përfundimin se të dy produktet, paracetamoli dhe Ibuprofen janë të sigurt për t’u marrë dhe për të kuruar simptomat e COVID-19 që përfshijnë ethe dhe dhimbje koke.

Burimi: https://www.albaniantimes.net/nuk-ka-me-asnje-dyshim-ibuprofen-eshte-i-sigurt-per-te-kuruar-simptomat-e-covid-19/?fbclid=IwAR2TPsQ57Qol3gfQ4VueJZj4YLsNA99B55x9tbEGOTrky0XI4N_7bzB2nVM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *