Nuk do ju besohet / Zyrtari Amerikan tregon se sa shume municlon i ka ngelur Rusise !!

-Rusia ka rreth “90% të fuq isë së saj luf.tarake të disponueshme ende gati për për.dorim” në Ukrainë, u tha gazetarëve të mërkurën një zyrtar i lartë i mbrojt.jes amerikane, shkruan CNN.SHBA vlerëson se Rusia nuk ka më “disa qindra auto.mjete me vija dhe madhësi të ndryshme” në di.spozicion të tyre, por SHBA nuk e di nëse ato automjete janë kapur, shkatërruar apo bra.ktisur, shtoi zyrtari.CNN raportoi për herë të parë të mar.tën se SHBA vlerësoi se rreth 8% deri në 10% e aseteve ush.tarake ruse të përdorura në pu.shtimin e Ukrainës tani janë shkatërruar ose nuk funksionojnë, sipas një zyr.tari amerikan të njohur me inteligjencën më të fundit që nga e marta.Pajisjet e humbura përfshijnë ta.nke, avionë, artileri dhe mjete të tjera ush.tarake. Kjo është afër dyfishi i humbjeve që ra.portoi CNN javën e kaluar kur u vlerësua se Rusia kishte humbur 3% deri në 5% të ase.teve të saj ush.tarake.

Nuk do ju besohet / Zyrtari Amerikan tregon se sa shume municlon i ka ngelur Rusise !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *