Ngrihet alarmi, ditë të zeza për vendin tonë: Pas Ukrainës, Putin i trimëruar pritet t’ia mësyjë edhe Kosovës….

Putin shihet qartë që e ka planin e rinisjes së Iu ftës së ftohtë. Ai do t’ia mësyjë ta zgjerojë Rusinë dhe ideologjinë e tij aty ku do të mundet.

Bjellorusia është nën këmbët e tij pa Iu ftë. Ukraina duket që do bjerë nën thundrat e tij e para me Iu ftë.
Në rend janë vendet baltike, ku ka shumë rusë që jetojnë, si Estonia, Lituania dhe Letonia. Por, nda rja Rusi- NA.TO, një nga pikat më neuralgjike është veriu i Kosovës.
Putin e ka ar mat0sur aq sa ka mun.dur Serbinë vite me radhë. Të njëjtën kohë ka ndërtuar bazën e vet në Nish dhe e ka mbushur Kosovën me spiunë të vetët.

Varësisht sa do të jetë e vendosur NA.TO ta pe ngojë dhe ti nxjerrë telashe, ashtu ai do të veprojë. Një gjë është e sigurtë: Ai ka ka mësyer ta shtrijë ndikimin rus dhe veriu ynë është një ka vendet ku ai do të tentojë des tabilizimin dhe përpIasjen me NA.TO’n.

Po e pati të vë shtirë në Ukrainë dhe po hasi në re agim të fo.rtë të Përendimit, ai do të stopohet. Por, Evropa si gjithmonë është duke i shikuar interesat e veta. Gjermania është gjysmë e do rëzuar edhepse do të jetë edhe vet e rre zikuar. Sa nksionet e ashpra janë metoda e vetme që mund ta ndalë atë. E përveç Gjermanisë, edhe vendet tjera të mëdha evropiane nuk duken të intetesuara, përveç Britanisë së Madhe e cila tash e disa dekada pas Ame.rikës është vendi që ka pasur më së shumti përp Iasje me rusët.

Prapa hezitimit të madh evropian qëndron gazi rus. Evropa përendimore ësjt totalisht e va rur nga ai gaz dhe lojërat e Putinit i ngritën çmimet e energjisë në qiell. Kur u duhet të zgjedhin dërmjet disa vendeve dhe energjisë ruse, evropërendimoret duket që do të zgjedhin gazin dhe rehatinë e Putinit ti su ndojë disa vende evropiane, duke përfshi edhe Poloninë dhe Çekinë.

Sa do ti realizohen këto plane varet nga reagimi i Am.erikës. Ajo duket që do ta lejojë pu shtimin e Ukrainës, por do ti vendosë vija të kuqe për vendet baltike dhe veriun e Kosovës.

 

Ngrihet alarmi, ditë të zeza për vendin tonë: Pas Ukrainës, Putin i trimëruar pritet t’ia mësyjë edhe Kosovës…. – BlueTV (haberreport.xyz)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *