Ngrihen ‘Tensionet’, Bota Mba Frymën, NATO Do Të Bëjë Diçka Që E Çon Automatikisht Në Iufte Me Rusinë

 

Mediat amerikane raportojnë se Polonia pritet t’i japë Ukrainës avionët e saj Mig dhe Sukhoi, të cilat përdorën lehtësisht nga pilotët ukrainas.NBC thekson se ka një tentativë të amerikanëve për të bindur polakët që t’i transferojnë Ukrainës avionët e tyre të prodhimit lindor, të cilët më pas do të zëvendësohen me avionë të prodhimit amerikan, F – 16.

Media amerikane i referohet burimeve nga Shtëpia e Bardhe teksa raporton se marrëveshja është në përfundim dhe do të konkretizohet në ditët në vijim. Kjo do të rriste shumë fuqinë ushtarake në ajër të Ukrainës, e cila deri më tani ka rrëzuar një numër të konsiderueshëm avionësh rusë.

Ky zhvillim vjen në një kohë, kur vetë Presidenti i Polonisë e mohoi pak ditë më parë transferimin e avionëve të tyre në Ukrainë me argumentin se diçka e tillë do të çonte në një luftë me Rusinë. Madje, edhe vetë shefi i NATO-s Stoltenberg tha se asnjë avion apo ushtar i aleancës nuk do të futet në Ukrainë.Megjithatë, duket se kur është vullneti i SHBA-ve, ndryshon edhe qendrimi i NATO-s.

Ngrihen ‘tensionet’, bota mba frymën, NATO do të bëjë diçka që e çon automatikisht në Iufte me Rusinë – Online (trendeonline.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *