Ngjan me kosin, a keni degjuar per ushqimin qe po e zgjat edhe jeten ! Sheron keto se’mundje…

 

 

See the source image

Ngjan me kosin, a keni degjuar per ushqimin qe po e zgjat edhe jeten ! Sheron keto se’mundje…

Keni dëgj uar për kefirin bëhet fjalë për një pro.dukt unik bulmeti një nga më të pasurit me probiotikë në të gjithë planetin tani ai njihet si një nga ushqimet më të shëndet.shme të shekullit të 21 dhe në Shqipëri gjendet në super marketeAi është shumë i pas.ur me probiotikë dhe përbërës aktivë të mirë për stomakun ai për mban 30 lloje të baktereve të mira që ndihmojnë kun.dër tumo reve bakktereve qelizave kancerogjen e të tjerë.

Çfarë është kefiri Kefiri është qumë.sht i fermentuar që ngjan dhe shijon njësoj si kosi sipas të dhënavee fermentimi arri.het duke kombinuar qumështin me kokrrizat e kefirit dhe duke i mbajtur në frigo rifer për mbi 24 orë.

Kefiri bëhet me lloje të ndry shme qumështi dhe ka nevojë për kokrriza të gat.shme që mund të blihen në supermarket apo dyqanet me produkte bio. Këto kokrriza prej fare bul.meti dhe bakkteresh të mira janë organiz.ma të gjalla me profil unik.

Ato janë një masë xhelato nize e butë e përbërë nga pro.teina lipide poisakaride e të tjerë dhe shërbejnë si farë për zënien e kefi rit.

Këto kok rriza që formojnë një lëmsh të bardhë ose të ver.dhë mund të përdoren një jetë të tërë përsa kohë ruhen në kavanozë qelqi të mbuluar me qumësht.

Llo jet e kefirit Kefirin mund ta gjeni në lloje të ndryshme dhe kombi.nohet me mjaltë arra barishte perime fruta apo çokollatë llojet krye sore të kefirit janë ai i thjeshti me qumë.sht kefiri me ujë kefiri me ujë are kokosi, ose kefiri me lëng frutash.

Këto lëngje shto hen gjatë procesit të fermentimit si konsu.mohet kefiri shija e tij është e athëtt dhe ia kalon kosit ajo për shkruhet si një kryqëzim mes qumështit dhe kosit megjith.atë shija mund të ndryshohet në varësi të kohës së fermentimit.

Kosi hahet me lugë ndër.sa kefiri pihet vlerat shëndetë sore të kefirit vlerat e kefirit janë të pafundme dhe për rrjedhojë mjekë të ndryshëm e kanë ren.ditur kefirin në listën e produkteve më të mira të bulmetit bashkë me kosin.

Pro biotikët sipas të dhënave ky lëng është shumë i pasur me pro.biotikë dhe i dobishëm për stomakun ky produkt në të vërtetë ka më shumë probiotikë se kosi probiotikët janë bak tere të mira që e mbajnë stomakun të shëndet shëm. Bakteret e mira nuk duhen nën.vlerësuar sepse 75% e sistemit imunitar të njeriut e ka pikë nisjen tek sistemi tretës.