NATO pozicionon forca te medha ne Mesdhe si rezultat i pushtimeve Ruse / Dje ne shqiperi u pa avioni ushtarak Italian…

Push timi rus i Ukrainës ka rritur ndje.shëm aktivitetin ushtarak në Mesdhe ku NATO ka aktualisht tre aeroplan mbajtëse me avionë helikopterë bashkë me ani.jet e tyre shoqëruese Aeroplanmbajtesja ITS CAVOR ne Taranto
po ashtu edhe Rusia ka rri tur prezencën në zonë duke futur disa anije dhe të pak.tën një nëndetëse të klasit Kilo. Konkretisht në Mesdhe tani ndo.dhet aeroplan mbajtësja amerikane USS Harry Truman.

Pozici onimi i forcave ne Mesdhe kjo e fundit ndo.dhet aktualisht në detin Jon dhe pranë saj ndodhet anija ruse Admiral Kulakov. Ndër kohë në ujërat italiane ndodhet aeroplan mbajtësja ITS Cavor e cila ndodhet në por.tin e Tarantos. Prej disa javësh në Mesdhe ishte edhe aeropla nmbajtësja fra.nceze Charles de Gaulle e cila tashmë është futur në ujë.rat e Francës raporton abcnews.al.

Nga ana tjetër ushtria italiane bashkë me atë ameri kane vijojnë patru.llimin në ajër me dronë dhe avionë në kufirin e Rumanisë dhe Moldavisë me Ukrainën. Gjatë mbrë mjes së djeshme një avion patru.llimi Italian përdori hapësirën shqip tare për të shkuar në këtë drejtim.

NATO pozicionon forca te medha ne Mesdhe si rezultat i pushtimeve Ruse / Dje ne shqiperi u pa avioni ushtarak Italian…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *