Nano-çipat në trup për të ndaluar koronavirusin

Nano-çipat në trup për të ndaluar koronavirusin

Duke e ndjekur modelin e disa vendeve aziatike dhe Izraelin, aplikimet telefonike dhe çipat në trup janë duke u përgatitur edhe për njerëzit në Bashkimin Europian dhe Shtetet e Bashkuara.

Kjo po bëhet me qëllimin për të parandaluar përhapjen e koronavirusit në të ardhmen, transmeton portal arbresh.info

Në të njejtën kohë, në një debat të zhvilluar në Francë dhe Belgjikë, po flitet nëse vaksina kundër koronavirusit do të përbajë një nano-çip, që do të vendoset për qëllimin e monitorimit më të besueshëm të koronavirusit.

Për momentin, shkencëtarët janë kryesisht të përmbajtur dhe presin vlerësim dhe njohuri të mjaftueshme për llojet e mundshme të vaksinave.

Doktori belg Teri Schmidt, drejtori pedagogjik i Institutit Evropian të Mjekësisë Natyrore, thekson me forcë se, në bashkëpunim me Organizatën Botërore të Shëndetit, fondacioni Bill Gates Multimilioner po financon shtatë projekte të vaksinave koronavirus, duke përfshirë futjen e një nano-çipi në trupin e njeriut.

Nano-çipi do të lejonte “institucionet kompetente”, shëndetësinë dhe autoritetet e tjera të monitorojnë plotësisht atë që po ndodh në trupin e qytetarit, si dhe se ku lëvizin dhe me kë janë në kontakt, megjithëse identiteti i qytetarit do të mbetet i fshehur.

Mjeku belg mendon se linja mes kontrollit të virusit dhe mbikëqyrjes së qytetarëve mund të kalohet lehtësisht, dhe thekson, veçanërisht, se tashmë ka pasur një shtytje për një vaksinë që do të ngulitej në trupin e njeriut si një “tatuazh”.

Mjeku Schmick pretendon se Bill Gates tashmë ka investuar 250 milionë dollar në hulumtimet për vaksinën kundër koronavirusit dhe thotë se personat që vaksinohen me një nano-çip do të merrnin gjithashtu një lloj “pasaporte” që e konfirmon atë.

Një eksperiment me vaksina të tilla, me çipa të vendosur në trup tashmë është kryer te mbi tremijë refugjatë në Tajlandë.

Një shqetësim i madh për pasojat shëndetësore, ekonomike, sociale dhe politike të epidemisë së koronavirusit i ka detyruar autoritetet në mbarë botën që të luftojnë më virusin përbindësh, pasi ende mbetet i panjohur, transmeton portal arbresh.info

Virologu kryesor amerikan Andy Gauchi, paralajmëron se epidemia e koronavirusit do të kthehet sërish në vjeshtë, ndërsa kancelarja gjermane, Angela Merkel ka theksuar se ‘jemi akoma në fillim të pandemisë’.

Gjermania ka vendosur që te qytetarët e saj të instalojnë në telefonat e mençur dhe telefonat e tjerë celularë një aplikacion të zhvilluar rishtazi për monitorimin e lëvizjeve të tyre dhe marrjen e informacionit për personat e infektuar me koronavirus në afërsia e tyre.

Ashtu si Google dhe Apple në Amerikë, disa shtete të tjera anëtare të BE-së janë duke punuar në prezantimin e një programi të tillë smartphone dhe telefoni celular, me bashkëpunimin me kompanitë shkencore dhe teknologjike nga disa vende që tashmë e aplikojnë këtë metodë.

Në Korenë Jugore, Singapor, Kinë dhe disa vende tjera të Azisë dhe Izrael, kjo quhet ndihmë në parandalimin e përhapjes së koronavirusit.

Përkundër këtyre praktikave, në disa nga vendet e lartë përmendura koronavirusi është kthyer.

Disa media në Bashkimin Europian dyshojnë se monitorimi i lëvizjes së njerëzve për shkak të koronavirusit do të tregojë sukses.

E përditshmja irlandeze, Aires Times, beson se për hir të efektivitetit, ajo duhet të jetë nën kontrollin e autoriteteve, institucioneve kombëtare të shëndetësisë, por që duhet të jetë i kufizuar në kohë në mënyrë që përdoruesi i aplikacionit të mund ta anulojë vetë kur kalon epidemia.

Gazeta gjermane “Frankfurter allgemeine cajtung” mendon se në thelb nuk ekziston rreziku i një i një “skenari Orëellian”, sepse nëse kryesor shëndetësor gjerman,  Instituti Robert Koch në një farë mënyre abuzonte me monitorimin telefonik të viruseve dhe qytetarëve, Gjykata Kushtetuese Gjermane do të merrte me forcë hapat e saj të duhur dhe Instituti Robert Koch do të pësonte një rënie të vërtetë të reputacionit dhe ndikimit të tij.

Shifrat kryesore nga 25 vende të BE-së, gjithashtu vunë re shqetësimin e tyre të madh dhe kërkuan nga qeveritë që të mos pranojnë një aplikim që centralizon të dhënat e njerëzve si në pasqyrë.

Kjo mund të lejojë, ‘një lloj qeverie ose sektori privat që të ushtrojë kontroll dhe të shkelë në mënyrë katastrofike besimin mbi zbatimin e një aplikimi të tillë në shoqëri’.

Parlamenti Europian tha gjithashtu se në një rezolutë për një përgjigjjë ndaj krizës së koronavirusit se ‘fytyra e teknoligjisë së lartë dhe monirotimi i infektimit duhet të jetë një model i decentralizuar i të dhënave’.

Autoritetet në Francë, Gjermani, Mbretëria e Bashkuar dhe Itali kanë rënë dakord tashmë që informacioni GPS i mbledhur përmes sistemit satelitor nuk duhet të drejtohet në një qendër të vetme.

Burimi:http://www.arbresh.info/covid19/nano-cipat-ne-trup-per-te-ndaluar-koronavirusin/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *