N A T O Sìguron Kosovën Pas Ngjarjeve Në Uκɾaìnë!: Serbëve Ua Vizaton Vijën E Kuqe!


“Kosova nuk është Uκɾaìnë”, NATO siguron edhe njëherë Kosovën pas ngijarjeve në Uκɾaìnë, serbët të tme’rruar.

Në kohën kur N A T O dhe Bashkimi Evropian janë bashkuar për të dënuar pushtimin rus në U.κɾaìnë, pjesëtarë të aleancës kanë thënë për Radion Evropa e Lirë se janë të gatshëm të vazhdojnë të luajnë rol për të mbështetur paqen dhe sigurinë afatgjate në rajonin e BaIIkanit Perëndimor.

“Politika e NA’TO-s në Kosovë dhe në BaIkanin Perëndimor ka qenë konsistente gjatë tërë kohës. Dhe kjo mbetet edhe tash. N’ATO mbetet tërësisht e përkushtuar që të luajë rolin e vet në mbështetje të sigurisë afatgjate përgjatë BaIIkanit Perëndimor”, ka thënë një zyrtar i N A.TO-s, kur është pyetur nëse aleanca do të rrisë praninë në rajon për të parandaluar ndonjë des.tabi.Iizim eventual të situatës.

NATO në Kosovë ka një mision us htarak përmes KF OR-it në të cilin marrin pjesë edhe t rupa nga vendet partnere që nuk janë anëtare të aleancës.Ndërhyrja e N A.TO-s, përkatësisht dislokimi i trupave paqeruajtëse të K F.OR-it më 12 qershor, 1999, ka pasuar fushatën e su lmeve ajrore të aleancës veriatlantike ku. ndër caqeve serbe në Kosovë dhe në Serbi, që ka zgjatur 78 ditë

 

.N A T O sìguron Kosovën pas ngjarjeve në Uκɾaìnë!: Serbëve ua vizaton vijën e kuqe! – Online (trendeonline.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *