Millovani:“Ditën e parë, Kosova pranohet në Kombet e Bashkuara, dita e dytë, bashkohet me Shqipërinë”

Millovani:“Ditën e parë, Kosova pranohet në Kombet e Bashkuara, dita e dytë, bashkohet me Shqipërinë”

“Presidenti i Komisionit të Kuvendit për Kosovë dhe Metohi, Milovan Drecun, vlerëson “ofertën” e ndërkombëtarëve lidhur me zgjidhjen e çështjes së Kosovës si joreale, duke vlerësuar se ajo po punon “për të mirën e shtetit të vetëshpallur të Kosovës”.
Ajo që u ofrua nuk është zgjidhje. Ata bënë tre variante të marrëveshjes, që nuk do të thotë se e gjitha është realiste. Zgjidhja e duhur do të thotë që të dy palët mund ta pranojnë dhe ta realizojnë – tha Drecun për Happy TV.

Ai tha se Serbia nuk mund të pranojë atë që do të dëshironin shqiptarët dhe sponsorët e tyre në bashkësinë ndërkombëtare, dhe kjo është që Serbia ta njohë Kosovën dhe të mundësojë anëtarësimin e saj në Kombet e Bashkuara.

Sa të ndodhë kjo, sa ta fitojnë antarësimin në KB, rruga e bashkimit me Shqipërinë do të ishte:Dita e parë Kosova pranohet në Kombet e Bashkuara, dita e dytë bashkohet me Shqipërinë. Nëse ata janë me të vërtetë një shtet i pavarur në kuptimin e plotë, të dy shtetet mund të bien lehtë dakord për të organizuar një referendum dhe për t’u bashkuar. Çfarë do të ishte e diskutueshme këtu – pyeti Drecun.
Sipas tij, teza që vjen nga Perëndimi se Serbia duhet të njohë në të vërtetë Kosovën në mënyrë që të parandalojë krijimin e një “Shqipërie të Madhe” është e pabesueshme dhe “budallki”.

– Thjesht nuk mund ta besoni. A mendojnë ata se ne jemi aq të paarsimuar politikisht apo naivë në një tezë të tillë – shtoi Drecun.

Ai e sheh problemin më të madh në faktin se “vendosja politike” shqiptare në Kosovë dhe Metohi “nuk ka vullnet për ndonjë zgjidhje kompromisi”.
– Prishtina thjesht nuk e dëshiron atë. Kjo nuk mund të krijojë optimizëm se do të ketë ndryshime thelbësore në pozicionin e tyre!”

///

Kuptimi i fjalës pavarësi
pavarësí,-a emër i gjinisë femërore; të qenët i pavarur (ekonomikisht e politikisht); të qenët i pavarur nga dikush tjetër ose nga rrethana të caktuara: pavarësia kombëtare; pavarësia e burrit nga gruaja.

PAVARËSI f.

1. Mëvetësi ekonomike e politike, të qenët ekonomikisht e politikisht i pavarur. Pavarësia kombëtare. Pavarësi e plotë (e kufizuar). Pavarësi politike (ekonomike). Shpallja e parësisë. Mbrojtja e pavarësisë së atdheut. Lufta për liri e pavarësi.
2. Të qenët i pavarur nga një tjetër, gjendja e dikujt që është i panënshtruar e i pavarur. Pavarësia e gruas nga burri.
3. Të qenët i pakushtëzuar nga rrethana e nga shkaqe të caktuara, të qenët i pavarur nga diçka tjetër. Pavarësia e mendimeve (e gjykimit).
4. gjuh. Të qenët i pavarur gramatikisht.

Millovani:“Ditën e parë, Kosova pranohet në Kombet e Bashkuara, dita e dytë, bashkohet me Shqipërinë” | A news24 (a-news24.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *