Miku Me I Madh I Shqiptarëve Presidenti Kroat Permend Edhe Kosoven Per Anëtarësimin Ne NATO Sebashku Me Finlandën E Suedinë – Ja Plani Qe Po Pergaditet

Miku me i madh i shqiptarëve presidenti kroat permend edhe Kosoven per anëtarësimin ne NATO sebashku me Finlandën e Suedinë – Ja plani qe po pergaditet.Nervozohet presidenti kroat për anëtarësimin e Finlandës e Suedisë në NATO, përmend edhe Kosovën.Zoran Milanoviq, presidenti i Kroacisë, është shprehur i nervozuar pas zërave se Suedia dhe Finlanda mund të anëtarësohen në NATO shumë shpejt.Milanoviq ka deklaruar se Ballkani thuajse e ka ndalur rrugën drejt integrimit euro-atlantik, derisa finlandezët “po hyjnë brenda natës”, përcjell Demokracia.com.Mediat kroate raportojnë se presidenti i Kroacisë është shprehur se do ta bllokojë një gjë të tillë, në rast se nuk votohet ligji i ri për zgjedh,je në Bosnje e Hercegovinë, që lejon të vendoset edhe një kroat në Presidencën Boshnjake.“Bullgaria dhe Romania nuk mund të jenë në Schengen, Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria nuk po mund t’i fillojnë negociatat e anëtarësimit në BE, Kosovën s’e njohin të gjitha shtetet, dhe Finlanda mund të anë,tarësohet në NATO brenda natës?”, ka thënë ai.Ndër,kohë, Finlanda dhe Suedia janë treguar të guximshme për,ballë kërc,ënimeve ruu,se, teksa po përgatiten të njoftojnë në të njëjtën kohë në maj se duan t’i bashkohen NATO-s, për,cjell Demokracia.com.BBC ka raportuar se të dyja vendet janë ushh,tarakisht të paangazhuara, por pushtimi i Ukk,rai,nës nga Ruu,sia ka nxitur mbështetjen në rritje për t’iu bashkuar aleancës mbrojtëse perëndimore.Gazeta finlandeze Iltalehti ditë më parë ka njoftuar se liderët e Finlandës dhe Suedisë planifikojnë të takohen në 16 maj dhe më pas të njoftojnë se do të aplikojnë për t’u bashkuar me NATO-n./Demokracia.com/Ja pamjet ne vazhdim:

Miku me i madh i shqiptarëve presidenti kroat permend edhe Kosoven per anëtarësimin ne NATO sebashku me Finlandën e Suedinë – Ja plani qe po pergaditet – Online (news71post.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *