Mësoni se pse gjermanët do të klimatizojnë rrugët, në vitet e ardhëshme dhe kjo është arsyeja

 

Temperaturat ekstreme në sipërfaqen e rrugës mund të çojnë në çarje në trotuar dhe akull në dimër dhe mund të shkaktojnë formimin e gërvishtjeve në ditët e nxehta të verës. Kjo jo vetëm që shkakton dëme në rrugë, por mund të ndikojë edhe në sigurinë në rrugë.
Shtyp hape.siren rekl.amuese më poshtë dhe shikoni lajmin e plotë:

Rruga Temperierte tani po testohet në zonën e demonstrimit, hetimit dhe referencës të Institutit Federal të Kërkimit të Autostradave (duraBASt), me të cilën rruga mund të ngrohet në dimër dhe të ftohet në verë. Parimi është i krahasueshëm me ngrohjen nën dysheme.

Një ndryshim i temperaturës prej vetëm disa gradësh është shpesh i mjaftueshëm për të parandaluar efektet e padëshirueshme dhe për të zgjatur qëndrueshmërinë e rrugëve. Një përdorim i mëvonshëm i teknologjisë gjeotermale është i imagjinueshëm në pjesë të zgjedhura të itinerarit që shpesh preken nga akulli i zi ose rrezatimi ekstrem diellor, për shembull. Kontrolli i temperaturës testohet me anë të rrjetave të tubave dhe një shtrese të ndërmjetme me një rrjedhje.

Performanca e këtij lloji të “kondicionerit” do të monitorohet gjatë tre viteve të ardhshme përmes sensorëve të temperaturës dhe kamerave të imazhit termik. Nëse një sistem i tillë rezulton të jetë efektiv, ka një shans të mirë që ai të instalohet në pjesët më kritike, të tilla si daljet e tunelit, kthesat, etj.

Mësoni se pse gjermanët do të klimatizojnë rrugët, në vitet e ardhëshme dhe kjo është arsyeja – Plisi (trendliveg24.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *