Merr fund Beogradi! Eurodeputetja franceze ia përplas në fytyre Vuciqit: Serbia dha mesazh të rrezikshëm që s’i vendosi sanksione Rusisë

 

Eurodeputetja franceze, Gwendoline Delbos-Corfield, ka deklaruar se vendimin e Serbisë për të mos vendosur sanksione ndaj Rusisë e sheh si shumë të rrezeikshme. Sipas saj Serbia duhet ta qartësojë pozicionin që ka ndaj Rusisë. Delbos-Corfield tha se shqetësim tjetër i madh është se në Serbi janë shtuar zërat pro rusë.Hap fotën 5 sekonda dhe te shfvqen pvmjet

“Është e papranueshme që presldenti Vuçiq të vazhdojë të përkëdheI Rusinë, ndërkohë që merr fondet e BEsë si pjesë e procesit të anëtarësimit. Qeveria e Serbisë ka dërguar një mesazh të rreikshëm duke mos u rreshtuar me sankscionet e BEsë kundër Rusisë”.Hap fotën 5 sekonda dhe te shfvqen pvmjet

Megjithatë ajo theksoi se e dinë që shumica e serbëve janë kundër Iuftës dhe se shumë tashmë kanë dalë në rrugë për të protestuar kundër pustimit të Ukrainës, duke shpërndarë një Iajm të një proteste kundër Iuftës nëUkrainë.Gjithashtu, eurodeputetja tha se para zgjedhjeve të 3 pri=Ilit, nuk ka qenë kurrë më e rëndësishme për Vuçiçin të përafrohet me vlerat e BEsë për demokracinë dhe të drejtat e njeriut.“Së bashku me kolegët e mi të partisë, ne u bëjmë thirrje autoriteteve serbe që ta bëjnë të qartëpozicionin e tyre ndaj Rusisë tani”, ka shkruar ajo.Hap fotën 5 sekonda dhe te shfvqen pvmjet

Merr fund Beogradi! Eurodeputetja franceze ia përplas në fytyre Vuciqit: Serbia dha mesazh të rrezikshëm që s’i vendosi sanksione Rusisë – New (news372media.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *