Linjat, mos hipni në këta avionë, rrezikoni kokën!

aeroplane - Wiktionary

Ndërsa ekonomia e Rusisë goditet nga sanksionet gjithnjë e më të ashpra perëndimore për pushtimin e saj në Ukrainë, linjat ajrore të rëndësishme të vendit janë shkëputur në thelb nga pjesa më e madhe e botës.

Por ky është problemi më i vogël i industrisë. Industria vendase e linjave ajrore të Rusisë së shpejti mund të bëhet thjesht një guaskë e saj e mëparshme për shkak të kufizimeve të mëdha.

Sanksionet e vendosura nga Shtetet e Bashkuara dhe Bashkimi Evropian nënkuptojnë se dy prodhuesit kryesorë të avionëve në botë, Boeing dhe Airbus, nuk mund të furnizojnë më pjesë këmbimi  për mirëmbajtjen për linjat ajrore ruse. E njëjta gjë vlen edhe për prodhuesit e motorëve reaktiv.

“Brenda një viti Rusia do të pushojë së pasuri çdo lloj industrie të qëndrueshme ajrore”, tha Richard Abulafia, drejtor menaxhues i AeroDynamic Advisory.

Ai tha se industria e linjave ajrore të vendit së shpejti mund ta gjejë veten diku midis industrive të sanksionuara rëndë si Irani dhe Korea e Veriut.

Kjo përbën një problem serioz për aktivitetin e përgjithshëm ekonomik të Rusisë.

Rusia është kombi më i madh në botë për nga hapësira tokësore, më shumë se dyfishi i madhësisë së Shteteve të Bashkuara. Ajo duhet të ketë një industri të qëndrueshme ajrore për të mbajtur ekonominë e saj të funksionojë, tha Charles Lichfield, zëvendësdrejtor i Qendrës GjeoEkonomike në Këshillin Atlantik, një institut ndërkombëtar i mendimit.

Gjithçka më sipër tregon se tashmë hipja në avionët e kompanive ruse do të jetë më e rrezikshme. /abcnews.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *