LAJMl MADHE: Nis Funksionimin gazsjellsi TAP, Shqiperia rol kyc dhe perfitime te medha ja

See the source image
Gazsjellësi ‘TAP’, projekti më i madh i investimeve të huaja të bëra ndonjëherë në vendin tone nisi zbatimin në vitin 2015 duke shmangur prezencën e rivalit rus që nuk përfshinte Shqipërinë në gjurmën e saj. Ndër vite përfitimet ekonomike të Shqiëprisë kanë qenë të larta përfshirë gjenerimin e vendeve të reja të punës dhe impaktin në prodhimin e brendshëm.

Sot gazësjellësi TAP është konkret e ka nisur së funksionuari. Por për tu arritur kjo shumë shtete. Liderë të vendeve e biznese lobonin fuqishëm për projekte të ndryshme të funizimit me gaz të Europës, për të sjell pavarësinë nga Gazi rus. Pak më shumë se 10 vite më parë në skenë ishin 2 projekte, TAP dhe Nabuko, ku ky i fundit shihej si më favoriti dhe me mbështetje për tu realizuar, e që linte jashtë Shqipërinë.

LAJMl MADHE: Nis Funksionimin gazsjellsi TAP, Shqiperia rol kyc dhe perfitime te medha ja – FACTENEWS

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *