LAJMI FUNDIT / Po shperndahet Iu’fta edhe ne vende te tjera vjen lajmi i hidhur ! Ja ne cilat vende…

Lu fta në Ukrainë mund të shpërnda.het edhe më gjerë një mendim është në Moldavi aty ku disa ditë më parë u regji struan disa shpërthime. Bëhet fjalë për në Transnistria që në vitin 1990 kur rajoni i vogël i shkëp.utur shpalli pavarësinë nga Moldavia.

Para qitjet janë mashtruese megjithatë në ditët e fundit ky territor i panjo.hur ndërkombëtarisht pro rus me 400,000 banorë në Evropën Juglindore është bërë një fok.us i një shqyrtimi urgjent global mes frikës se Kremlini do ta përdorë atë për të zgjeruar lu ftën e tij përtej Ukrainës.

Alarmi u ra kur një koma ndant i lartë rus deklaroi se operacioni special i Moskës synonte të krij.onte një urë tokësore nga Donbasi në Transnistria një lëvizje që do të mbyste gja kun ekonomik Ukrainës dhe do të tërhiqte Moldavinë në kon.flikt si shkas media shtetërore ruse filloi të botojë artikuj duke pret.enduar se rusishtfolësit në Moldavi po shtypen një pretendim që Kremlini e për dori për të justifikuar pushtimin e Ukrainës në shkurt.

Më pas javën e kal uar erdhën një seri sul mesh misterioze brenda Transnistrisë që synonin selinë e sigurisë shtet.ërore dhe dy kulla radioje të epokës sovjetike. Transnistrianët dhe rusët thanë se ukrai nasit ishin pas tyre Ukrainasit fajësuan rusët veçanërisht FSBnë agjencia kryesore pas.ardhëse e KGBsë. Qeveria e Moldavisë e kapur në mes dhe duke u për pjekur dëshpërimisht të shmangë tërheqjen në një luf.të që nuk ka kapacitet për ta lu ftuar tha vetëm se fraksionet në raj.onin Transnistrian ishin pas suImeve.

LAJMI FUNDIT / Po shperndahet Iu’fta edhe ne vende te tjera vjen lajmi i hidhur ! Ja ne cilat vende… – Online (aktivitetisot.online)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *