Kurti kërkon anëtarësimin në BE, ekonomisti austriak i tregon se kur mund të anëtarësohet Kosova


Kryeministri Albin Kurti ka thënë se kanë filluar përgatitjet për aplikim në organizata ndërkombëtare, sivjet do të aplikojmë për anëtarësim në BE.

Sa qëndron kjo që Kosova të mund të anëtarësohet në BE dhe organizata të tjera ndërkombëtare?

Lidhur me këtë ҫështje, ‘Bota sot’ ka pyetur ekonomistin dhe njohësin e ҫështjeve politike nga Austria, Gunther Fehlinger.

Gunther Fehlinger: Kosova të aplikoj sa më shpejtë, shkak Iufta në Ukrainë

Ai thotë se, për shkak të situatës në Ukrainë, është më mirë të bëhet më herët aplikimi, ndërsa vitin 2029 e sheh si të mundshëm për anëtarësim në BE.

“Është më mirë të bëhet më shpejtë për shkak të Iuftës në Ukrainë. Mendoj se viti 2029 është i mundshëm për anëtarësimin e Kosovës në BE”, thotë austriaku Gunther Fehlinger.

Kurti kërkon anëtarësimin në BE, ekonomisti austriak i tregon se kur mund të anëtarësohet Kosova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *