Kosova Po Noton Ne ARI, E Nuk Jemi Duke E Ditur, JA VENDET KU VLON ARI

Në Strategjinë Minerare të Kosovës 2010-2025 ipen disa të dhëna për pasuritë nën-tokësore të Kosovës. Vetëm resurset e qymyrit të vlerësuara në gjithë Kosovën, janë 12.5 miliardë tonë, prej të cilave 8.6 miliardë tonë janë rezerva të shfrytëzueshme.Baseni i Kosovës, i Dukagjinit dhe ai i Drenicës, janë basenet më të rëndësishme qymyrmbajtëse dhe vlerësohen si shumë të nevojshme.Aktualisht, KEK-u shfrytëzon qymyrin për prodhimin e energjisë elektrike në dy termocentrale: Kosova A dhe B. Kurse, nëpër vende të caktuara, qytetarët vazhdojnë të nxjerrin ilegalisht qymyrin dhe më pas ta shesin për ngrohje.LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN

 

Kosova po noton ne ARI, e nuk jemi duke e ditur, JA VENDET KU VLON ARI – Online (infospostmedia.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *