Kjo Qfare I Tha “Çetniku” Vuçiq,Lajçakut Per Trupat E Kosoves Eshte E Papranueshme / Kerkohet Reagim Nga Qeveria

 

Presidenti serb, Aleksandar Vuçiq, e ka mbajtur një takim ur,gje,nt në kaz,erm,at usht,ara,ke të Serbisë në Rashkë, për të rënë da,kor,d, siç u tha, se çfarë të bënin pas aks,ion,it të sotëm të Po,lic,is,ë së Kosovës ku,nd,ër kon,tr,aba,ndë,s në veri.Ai tregoi se ka folur me emisarin e Bashkimit Evropian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, të cilit tha se i ka kërkuar “t’i ndalojë” veprimet e ins,tituc,ion,eve të Kosovës.“Ndaloni ata. Nëse nuk jeni në gj,end,je ta bëni, ne do t’i ndalim”, deklaroi Vuçiq se i ka thënë Lajçakut.“Ata më thanë ‘ne jemi duke punuar për këtë’ dhe pastaj i bënë ata të të,rhi,eshi,n. Megjithatë, duhet të keni parasysh, sipas int,eligjen,cë,s sonë, ata kishin mbë,shte,tjen e të paktën një shteti për atë që po e bënin sot, dhe ky nuk është një vend i BE-së”, tha kreu i shtetit serb.Vuçiq theksoi se në reagimin e tij, Bashkimi Evropian nuk i përmendi të dy palët, por e aku,z,oi Kosovën për te,sio,nim,in e situ,atë,s në veri të vendit.“E vetmja gjë është se BE-ja nuk i përmendi më dy palët”, tha Vuçiq.Ai tha se Kosova u cyt nga fuq,i të mëdha për aks,io,nin e sotëm.“Është dëshira e një pjese të fu,qiv,e të mëdha perëndimore për të des,ta,b,ili,zuar dhe she,mb,ur gjithçka, në mënyrë që ata t’i men,axhoj,n,ë më mirë proceset, sepse kjo është gjithçka që mund të bëjnë”, tha Vuçiq në këtë takim.

Kjo qfare i tha “çetniku” Vuçiq,Lajçakut per trupat e Kosoves eshte e papranueshme / Kerkohet reagim nga Qeveria – Online (news71post.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *