Kerkesa e serbise qe po dridh kreret e shtetit – Ja kurthi qe po pergatitet

 

Kerkesa e serbise qe po dridh kreret e shtetit – Ja kurthi qe po pergatitet.Serbia kērkon qē zgjedh,jet e 3 prillit tē mbahen nē zyrat e OSBE-sē dhe BE-sē nē Kosovē, negociatat po vazhdojnē.Mē 3 prill, serbēt u drejtohen kutive tē votimit pēr t’i zgjedhur deputetēt e parlamentit dhe presidentin e tyre.Serbia po kērkon qē kēto zgjedhje tē mbahen edhe nē Kosovē, por kjo deri mē tani nga autoritetet e Kosovēs ēshtē kundēr,shtuar, pērkundēr qē negociatat rreth gjetjes sē njē modaliteti pēr lejimin e mbajtjes sē tyre asnjēherē nuk janē ndalur.Demokracia.com ka mēsuar se nga pala kosovare mē aktivi nē negocimin e modalitetit vazhdon tē jetē zēvendēskrye,ministri Besnik Bislimi.Lidhur me kētē çēshtje, kryeministrin Kurti mbrēmē e ka telefonuar edhe njē zyrtar jo fort i rēndēsishēm i Departamentit tē Shtetit, pēr,katēsisht kēshilltari Derek Chollet.Demokracia.com nga burime ndēr,kombētare ka mēsuar se Qeveria Kurti ka treguar gatishmēri qē zgjedhjet serbe tē lejohen tē mbahen edhe nē Kosovē, por modaliteti ende nuk ēshtē konkretizuar.“Serbia ka propozuar qē zgjedh,jet serbe tē mbahen nē zyre ndēr,lidhēse tē BE-sē dhe nē zyra tē OSBE-sē nē komunat serbe, nēn monitorimin e OSBE-sē”, kanē bērē tē ditur burimet diplomatike pēr Demokracia.com.Megjithatē, jo vetēm pala serbe ka bērē propozime, pasi qē Demokracia.com kishte raportuar ekskluzivisht edhe pēr pro,pozimet qē zēvendēskryeministri Bislimi, sipas burimeve brenda ekipit tē Lajçakut, ia kishte dorēzuar atij me katēr pika kryesore.Nē kēto pika ishin pēr,shkruar edhe kriteret qē duhet t’iu pērmbahej pala serbe, me kusht qē tē lejohej t’i mbante zgjedhjet edhe nē Kosovē.Kēto katēr kushte ishin:

Kerkesa e serbise qe po dridh kreret e shtetit – Ja kurthi qe po pergatitet