Kerkesa E Ministrit Te Jashtem Austriak Per Kosoven Po Hallakat Beogradin – Ai Kerkon Qe Sa Me Shpejte Te

Kerkesa e Ministrit te jashtem austriak per Kosoven po hallakat Beogradin – Ai kerkon qe sa me shpejte te liberalizohen vizat.Ministri i jashtëm austriak kërkon liberalizim sa më të shpejt të vizave për Kosovën.Ministri i Jashtëm austriak, Alexander Schallenberg është shprehur, se Ru,ssia nuk i hedh sytë vetëm nga Ukk,ra,ina. Ai kërkoi çelje të shpejtë të negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut dhe li,beralizim të vizave me Kosovën.Në një konferencë donatorësh të organizuar në Berlin (05.04.) për të ndihmuar Moldavinë, një vend i vogël me vetëm 2,6 milionë banorë, por që ka pritur deri tani 370.000 refugjatë, ministri i Jashtem austriak, Alexander Schallenberg është shprehur edhe për Ballkanin Perëndimor. Ru,ssia nuk i hedh sytë vetëm nga Ukk,rai,na, por edhe nga Kaukazi jugor, nga Ballkani Perëndimor, dhe Republika e Moldavisë, ka paralajmëruar ministri i Jashtëm austriak, shkruan agjencia Reuters.Schallenberg kërkoi nga BE që të çelë sa më shpejt negociatat e anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. “Unë pres që kjo të bëhet ende nën presidencën franceze”, tha Schallenberg. Por presidenca franceze merr fund në qershor.

Kerkesa e Ministrit te jashtem austriak per Kosoven po hallakat Beogradin – Ai kerkon qe sa me shpejte te – Online (news71post.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *