Keni gjithmonë etje dhe shkoni shpesh në tualet? Këto simptoma mund të tregojnë një sëmundje të rëndë

Dy rregullat e arta janë që asgjë nuk ndodh në trupin tonë pa arsye dhe se në shumicën e rasteve do të na paralajmërojë me kohë se diçka nuk shkon. Sigurisht, problemi është njohja e këtyre sinjaleve, dhe kjo është veçanërisht e vërtetë për simptomat e hershme të diabetit.

Numri i personave që vuajnë nga diabeti është në rritje, sidomos kur bëhet fjalë për të rinjtë. Shumë njerëz nuk e kuptojnë se mund të kenë diabet dhe i përshkruajnë simptomat si një gjendje që do të kalojë shpejt. Megjithatë, nuk duhet neglizhuar.

Etje e shtuar

Etja e shtuar është një tjetër simptomë që njerëzit nuk e marrin seriozisht. Ata udhëhiqen nga teoria se jashtë është nxehtë kështu që kanë më shumë etje ose se trupi i tyre nuk është shumë i hidratuar. Kjo shenjë është një arsye për të shkuar te mjeku. Nivelet e glukozës në trup nuk përfshijnë dehidratimin.

Shikim i turbullt

Kur shikimi nuk është i qartë, por është e vështirë të kuptohet. Shenja të tjera të diabetit mund të jenëSet featured image lëkura dhe goja e thatë. Një tjetër shoqërues i zakonshëm i diabetit për të cilin flitet rrallë është syri i thatë. 54% e diabetikëve vuajnë edhe nga sindroma e syrit të thatë. Kjo është arsyeja pse është veçanërisht e rëndësishme t’i kushtohet vëmendje nëse keni:

– Ndjesi shpimi gjilpërash në sy
– Vështirësi në lexim
– Skuqje të syrit
– Ndjesi të një trupi të huaj në sy
– Siklet gjatë përdorimit të lenteve të kontaktit
– Rritje të lotit të syrit. /abcnews.al

Keni gjithmonë etje dhe shkoni shpesh në tualet? Këto simptoma mund të tregojnë një sëmundje të rëndë (reporteri.net)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *