Kelyshi Vuçiq I Ankohet Bashkimit Evropian Per Albin Kurtin – Ja Arsyeja Qe Po Dridh Vendin

Kelyshi Vuçiq i ankohet Bashkimit Evropian per Albin Kurtin – Ja arsyeja qe po dridh vendin.Presidenti i Serbisē, Aleksandar Vuçiq, ka thēnē sot se krye,ministri i Kosovēs, Albin Kurti nuk dēshiron fare tē bisedojē me Beogradin.Duke iu pērgjigjur pyetjes pēr ta,kimin e ardhshēm nē kuadēr tē dialogut, Vuçiq pērmendi deklaratēn e zēdh,ēnēsit tē BE-sē, Peter Stano, ku thotē se palēt nuk kanē interes dhe besim tē mjaftu,eshēm nē dialogl, duke theksuar se qytetarēve duhet t’u thuhet se “Serbia dēshiron dialog”, por tha se “ēshtē fare e qartē se Prishtina nuk e dēsh,iron atē”.“Ne jemi tē gatshēm ta nēnshkruajmē marrē,veshjen pēr personat e zhdu,kur. Ne duam rezultate, por zyrtarisht mund tē them se Prishtina nuk dē,shiron tē flasē fare me ne”, tha Vuçiq.Krye,ministri Albin Kurti tha tē dielēn se “Ēshtē diskutuar mundēsia e njē takimi tē mundshēm nē javēn e dytē tē dhje,torit nē Bruksel me pre,sidentin e Serbisē”.

Kelyshi Vuçiq i ankohet Bashkimit Evropian per Albin Kurtin – Ja arsyeja qe po dridh vendin – Online (news71post.com)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *