Ja Arsyeja Pse U Gezua Ismail Kadare Pasi E Takoi Hashim Thaçin Ne 1999 – Po Habitet Gjithe Vendi Nga Kjo Gje

Hashim Thaçi on Twitter: "Amazing start of the New Year. President  @EmmanuelMacron decorated Ismail Kadare with the “Grand Officier de la  Légion d'Honneur” medal. Grateful to #France for a great international  recognition

 

 

Ja arsyeja pse u gezua Ismail Kadare pasi e takoi Hashim Thaçin ne 1999 – Po habitet gjithe vendi nga kjo gje.Ismail Kadare: Jam gēzuar dy,fish pas takimit me Thaçin nē 1999 sepse puna po kryhej.Shkrimtari i madh shqiptar Ismail Kadare, kishte shkruajtur dhe kishte ruajtur komuni,kimin dhe bisedēn me kryesuesin e delegacionit tē Kosovēs nē Rambuje z. Hashim Thaçi para se tē nēn,shkruhej marrēveshja e Rambujesē.Ai e ka vlerēsuar lart kontributin e Thaçit nē Rambuje duke thēnē se ai ka triumf,uar pavarēsisht zērave kritik, si dhe askush nuk mund ta kri,tikojē, sepse ai ka triumfuar nē atē betejē historike pēr Kosovēn.Nē letrēn e asaj kohe ai tregon se Thaçi kishte kērkuar njē takim me tē para se ta nēn,shkruante marrē,veshjen e Rambujesē. LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK IAMEN ME POSHTE

Ismail Kadare mē tutje kujton atē kohē duke treguar se “Nē mbrēmje vonē Hashim Thaçi shpreh dēshirēn tē mē takojē, vjen gati nē mesnatē me Ramē Bujēn dhe pēr,kthyesen e delegacionit. Njē copē herē bisedojmē kokē mē kokē, Thaçi ēshtē i paqetē. Natyrisht ka vendosur tē nēn,shkruajē, por ka shumē pre sio,ne. Ai mē bēn njē pyetje qē ēshtē njēkohēsisht njē kērkesē; nē rast se sonte e nēn,shkruante marrē,veshjen, unē si shkrimtar shqiptar a do ta pērkrahja atē akt publikisht? Pa asnjē ngurrim ju pērgjigja se do ta pērkrahja, madje qysh nē atē çast mbaron biseda kokē mē kokē”.Atē kohē Shkrimtari Kadare kishte vazhduar rrēfimin duke treguar se “Jam i gēzuar dyfish, e para se kjo punē po kryhet, dhe e dyta se nē kētē kēshillim tē Iufj,tētarēve tē Kosovēs, me njē njeri tē kulturēs, shoh njē ogur tē mirē”.Kjo ishte njē pjesē e letrēs sē Kadaresē tē shkruar atē kohē.LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK IAMEN ME POSHTE,

https://news372media.com/e/2022/04/30/ja-arsyeja-pse-u-gezua-ismail-kadare-pasi-e-takoi-hashim-thacin-ne-1999-po-habitet-gjithe-vendi-nga-kjo-gje/?fbclid=IwAR2RhNyQapCoztsPunqMsL-wOReG5MXgs1oaxSEfx9ugzKBaxwB0jpWaSj4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *