Ish Ambasadori Serb Ne Zvicer: “Une E Binda Dik Martyn Qe Te Shkruante Raportin Per UÇK-Në” – Ja Detajet Qe Po Dridhin Vendin

Ish ambasadori serb ne Zvicer: “Une e binda Dik Martyn qe te shkruante raportin per UÇK-në” – Ja detajet qe po dridhin vendin.Ish ambasadori i Serbisë në Zvicër: Unë e binda Dik Martyn që të shkruante raportin për UÇK-në.Me të marrë postin e ambasadorit në Zvicër, ai i ishte vënë pas Dik Martyt.Sipas Protic, ai është nga disa personat kyç që ka ndikuar që të formohet Gjyy,kata Speciale pasi fillimisht e kishte bindur senatorin zviceran që ta shkruaj raportin për “k,riimm,et e shqiptarëve” i cili sipas tij bazohet kryesisht në të dhëna të pro,kurorisë serbe për k,riimm,e Iuf,te. Tani që Gjyy,kata Speciale ka nisur punën, ai në një emsion televiziv i ka atribuuar vetes merita se ka qenë prapa ndërmarrjes serbe për t’i bërë përgjegjës shqiptarët për “k,riimm,e Iuf,te”.Krejt këto pohime historiani serb i ka bërë gjatë një emisioni në Tv Happy të Serbisë ku ka shpjeguar të gjithë fillin dhe prapaskenat e përgatitjes të raportit të pro,kurorit zviceran rreth pretendimeve te tij.Dy pro,kurorët kishin hartuar një raport prej 1000 faqeve, të cilin Protiç e quan si të mrekullueshëm, dhe pasi e kishte marrë atë raport, ai kishte bërë përpjekje për të takuar pro,kurorin zviceran.E gjithë kjo përpjekje për të takuar Martyn e për t’ia dorëzuar atë raport të Pro,kurorisë Serbe.Historiani serb tregon se pas publikimit të raportit të Martyt e dinte që do të kishte reagime të ndërkombëtarëve, dhe tregon se Gjyy,kata Speciale është një propozim që del nga raporti i Dik Martyt.Megjithatë ai thotë se në fillim ishte skeptik se diçka mund të ndodhte, por sot kur është themeluar Gjyy,kata Speciale, është i kënaqur që më në fund një raport i tillë dha një rezultat.

Ish ambasadori serb ne Zvicer: “Une e binda Dik Martyn qe te shkruante raportin per UÇK-në” – Ja detajet qe po dridhin vendin – Online (news71post.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *