https://zeripress.com/presidenti-kroat-dridhe-brukselin-me-kete-deklarate-per-kosoven/

 

 

Gjatë fjaIës së tij, presldenti kroat ka propozuar që Kosova të lntegrohet në AIeancën VeriatIantike, duke shtuar se kështu mund të bëhet shtet i pIotë“Katër vendet anëtare të NATOs ende nuk e kanë njohur Kosovën. Unë propozova që Kosova të lntegrohet dhe më në fund të bëhet një shtet i pIotë”, tha Milanoviq, raporton “lndex.hr”.Milanoviq ka thënë se në samit është përmendur rajoni dhe rreiqet e mundshme nga destabiIizimi si pasojë e pustimit rus në Ukrainë. Por, ai ka shtuar se nuk është përmendur në këtë mes edhe Serbia Kosova.

“Regjioni është përmendur, BosnjaHercegovina si shtet që pretendohet se është i rrzikuar, MoIdavia, Gjeorgjia, por Serbia e Kosova nuk u përmendën”, tha Milanoviq.

Kujtojmë se presdentja e Kosovës, Vjosa Osmani ditë më parë i është drejtuar me një letër preidentit të SHBAse, Joe Biden, ku i ka kërkuar ndihmën e SHBAsë për t’u antarësuar nëNATO.Edhe Qev.eria e Kosovës ditë më parë ka themeIuar Grupin punues ndërinstitucionaI për lntegrimin eKosovës në AIeancën Veri-AtIantike, NATO.

Presidenti Kroat “dridhë” Brukselin me këtë deklaratë për Kosovën – Zeri Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *