https://konakushqiptar.com/mbs/2022/02/23/e-turpshmeia-vjedh-makinen-shoku-qe-vec-gjumin-se-kane-bere-bashke-si-e-komentoni/?fbclid=IwAR3XiISQ3Uw3BYHcIrQKSrxU3M9FfU4txIjNbf37tOZ1cUOUXuJT1lNBS4U

E FUNDIT/ Lajçak jep lajmin e fundit – Marreveshja Kosove-Serbi eshte shume afer fundit!!!Lajçak: Kosova dhe Serbia janē shumē afēr marrēveshjes.I dēruari i BE-sē, Miroslav Lajckak, ēshte shprehur se pas 11 orēve tē ne,gociatave intensive janē afēr marrē,veshjes pēr disa dokumente mes Kosovēs dhe Serbisē pa specifikuar se nē cilat çēshtje do tē merren vesh palēt.Lajcak ka shkruar se hapi i fundit ēshtē mē i vēshtiri por qē puna vazhdon.“Pas 11 orēve tē negociatave intenzive dje, jemi afēr pēr tē arritur marrē,veshje nē disa dokumente. Por si zakonisht, hapi i fundit ēshtē mē i vēshtiri. Puna vazhdon”, ka shkruar Lajcak.Tē martēn, 22 shkurt, nē Bruksel, krye,negociatorēt e Kosovēs dhe Serbisē kanē zhvilluar takime dypalēshe me zyrtarēt e Bashkimit Evro,pian por nuk ka pasur njē takim tē pēr,bashkēt midis Kosovēs, Serbisē dhe Bashkimit Evro,pian.Qeveria e Kosovēs njoftoi tē mērkurēn se gjatē takimeve dypalēshe me tē dērguarin e posaçēm tē Bashkimit Evropian pēr dialogun Kosovē-Serbi, Miroslav Lajçak, u fol pēr energjinē nē kuadēr tē marrē,veshjes ekzistuese.“Diskutimet me Bashkimin Evro,pian nē kētē fushē kanē shēnuar progres, megjithatē mbeten ende detaje pēr t’u trajtuar”, thuhet nē njē njoftim.Po ashtu thuhet se ēshtē diskutuar pēr pēr çēshtjen e personave tē zh du,kur dhe targat e veturave.Megjithatē, nē njoftim nuk ēshtē treguar pse nuk ēshtē mbajtur takimi i pēr,bashkēt me palēn serbe, edhe pse i njējti ishte para,lajmēruar.I dērguari i posaçēm i BE-sē, Miroslav Lajçak, nuk ēshtē prononcuar pas takimeve ndērsa gjatē ditēs ka deklaruar se bisedimet ishin “intensive” pēr njē sērē temash konkrete.

 

Lajçak jep lajmin e fundit – Marreveshja Kosove-Serbi eshte shume afer fundit!!! (konakushqiptar.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *