HOME LAJME PRIVACY POLICY Gjenerali Amerikan dridh Serbinë dhe Rusinë: Këmba e Ushtrisë Ruse kurre nuk do të shkeI në Kosovë

 

Është e nevojshme prania më e madhe e NATO-s në Kosovë për shkak të angazhimit të Rusisë në Ballkan, ka deklaruar komandanti i ushtrisë amerikane në Evropë, gjenerali Curtis Scaparrotti gjatë debatit në Këshillin për f0rcat e amratosura në Senatin amerikan.

Në pyetjen e senatorit Jordy Ernst nga Ajova se a pajtohet se është e nevojshme prania më e madhe e NATO-s në Kosovë për të kont rolluar shtrirjen e Rusisë në Ballkan, Scaparrotti është përgjigjur me “po”.

Ai gjithashtu gjate qendrimit ka permendur se Ballkani eshte nje rajon e rendesise se vecant per SHBA dhe se kurr nuk do te rreshtim per angazhimin tone profesional dhe ushtarak per tu dal ne ndihme aleateve tane.

Në pyetjen e senatorit Jordy Ernst nga Ajova se a pajtohet se është e nevojshme prania më e madhe e NATO-s në Kosovë për të kont rolluar shtrirjen e Rusisë në Ballkan, Scaparrotti është përgjigjur me “po”. Ai gjithashtu gjate qendrimit ka permendur se Ballkani eshte nje rajon e rendesise se vecant per SHBA dhe se kurr nuk do te rreshtim per angazhimin tone profesional dhe ushtarak per tu dal ne ndihme aleateve tane.

Gjenerali Amerikan dridh Serbinë dhe Rusinë: Këmba e Ushtrisë Ruse kurre nuk do të shkeI në Kosovë – Globi (techonlinelive.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *