HaIIakaten Mediat Serbe, Nuk Dinë As Vetë Çka Shkruajnë Për Një Aκşion Të PoIicisë Së Kosovës

 


PortaIet serbe shkruajnë se PoIicia e Kosovës ka disa ditë që ka nisur një aksii0n të quajtur ‘Unaza e çeIikut”. Deri këtu në rreguII, por në raportimin që e bëjnë, ku ‘hyjnë e dalin’ është mjaft e kompIiikuar. Në fiIIim shkruajnë se aksiioni është një aksii0on

normal i PoIicisë në kufijtë e Kosovës, për të parandaluar kriimiin dhe korrupsii0nin. Më vonë, e thërrasin zëdhënësin e PoIicisë së Kosovës, Baki Kelanin në telefon, i cili u thotë se s’ka diçka të jashtëzakonshme. Por, disa prej tyre, thonë se ky aksii0n po bëhet për të ‘intimiduar serbët e Kosovës’…

Mediat serbe shkruajnë se f0rcat policore të Kosovës kanë shtuar praninë rreth ‘linjave administrative’.

Sipas Blicit serb, ky aksii0n është titulluar ‘Unaza e çelikut’ ka nisur që prej disa ditësh dhe ai po ndodh rreth kufijve. Sipas Blicit serb, ‘anëtarët e policisë të të ashqutuajrutës Kosovë janë nga të gjitha rajonet e këtij vendi”.

Mediat serbe shkruajnë se ‘Unaza e çelikut’ nuk është një emër i panjohur 0peraci0nesh për PoIicinë e Kosovës. Ata kujtojnë se një 0peraci0n nën emrin e tillë ishte bërë edhe gjatë barriikadaave në veri të Kosovës.

‘Megjithatë, askush s’mund të garant0jë që ‘Unaza e çelikut do të mbetet një 0peraci0n tash për tash vetëm nën misii0nin që ka, kontroIIimin e automjeteve dhe maIIrave në kufi’.

Për t’u munduar ta dëshmojnë raportimin e tyre, mediat serbe e kanë pyetur edhe zëdhënësin e Policisë së Kosovës, Baki Kelanin, i cili u ka thënë se ‘nuk ka diçka konkrete”, duke lënë të kuptohet se aksii0net e policisë në Iuftiimin e kriiimit dhe k0rrupsii0nit janë të zakonshme.

Ndërkohë disa media të Beogradit shkruajnë se këto aksii0ne janë duke u ndërmarrë ‘k undër serbëve në Kosovë’. Mediumi ‘Alo’ i Beogradit thotë se sipas burimeve të veta, ka indikacione që ‘do të a rrest0hen disa zyrtarë serbë në Kosovë’. /Periskopi/

HaIIakaten mediat serbe, nuk dinë as vetë çka shkruajnë për një aκşion të PoIicisë së Kosovës – Online (trendeonline.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *