Gjithcka mori fund!! Cka i frikësoi!? Rusët “dorëzohen” para Amerikës,Lavrov jep deklaratën: Nuk do të përdorim armë bërthamore në Ukrainë

Russian FM Lavrov Says Ukraine Knows 'US & Biden Won't Concede To No-Fly  Zone'

Rusia nuk do të përdorë armë bërthamore në Ukrainë, tha ministri i Jashtëm Sergei Lavrov.

I pyetur për këtë çështje në një intervistë me kanalin televiziv India Today, Lavrov tha se do të përdoren “vetëm armët konvencionale”.

Në fillim të luftës, Vladimir Putin urdhëroi që forcat bërthamore të Rusisë të viheshin në gatishmëri të lartë dhe një numër figurash të qeverisë ruse kanë sinjalizuar se vendi do të ishte i gatshëm t’i përdorte armët bërthamore në rrethana të caktuara.

Lavrov thotë gjithashtu se me ofensivën ruse të fokusuar tani në lindje të Ukrainës, lufta po hyn në një fazë të re, duke i bërë jehonë komenteve të ngjashme nga ushtria ukrainase.

“Operacioni në lindje të Ukrainës synon, siç u njoftua që në fillim, të çlirojë plotësisht republikat [të vetëshpallura] Donetsk dhe Luhansk. Dhe ky operacion do të vazhdojë,” thotë ai.

“Një fazë tjetër e këtij operacioni po fillon dhe jam i sigurt se ky do të jetë një moment shumë i rëndësishëm i gjithë këtij operacioni special”, shtoi Lavrov.

Vendet perëndimore por edhe SHBA-të janë shprehur të shqetësuara lidhur me mundësinë e përdorimit të armëve bërthamore në Ukrainë, pasi do të ishte shkatërrim fatal.

Gjithcka mori fund!! Cka i frikësoi!? Rusët “dorëzohen” para Amerikës,Lavrov jep deklaratën: Nuk do të përdorim armë bërthamore në Ukrainë

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *