Gjenerali Amerikan: “Trupat Amerikane nuk do të tërhiqën nga Kosova deri atëherë kur

 

Cesare Marinelli ka bërë të ditur se f0rcat e KFOR-it nuk do të t ërhiqen nga Kosova. Kreu i Zyrës Ndërlidhëse të NATO-s në Serbi, Cesare Marinelli ka bërë të ditur se f0rcat e KFOR-it nuk do të tërhiqen. Ai ka theksuar se numri i tyre nuk do të zbritet kurse u shpreh se transformimi i F0rcave të Sigurisë së Kosovës (FSK) në ushtri të Kosovës është “çështje shumë e vështirë politike”.
Me interes për ju: Marinelli, i cili është duke ushtruar funksionin në tri vitet e fundit, gjatë intervistës së tij me Zërin e Amerikës, përsëriti qëndrimin e sekretarit të përgjithshëm të Aleancës, Jens Stoltenberg, duke theksuar se edhe ai fuqishëm beson se KFOR-i është shumë i vlerësuar, njësoj sikurse roli i misionit në Kosovë. Ai konstatoi se NATO e vlerëson rëndësinë e KFOR-it, duke shtuar se gjithçka që po ndodh në këtë kuptim është shumë e kushtëzuar dhe se “KFOR-i nuk ka të ardhme tjetër përveçse të qëndrojë aty ku është”. Ai tha gjithashtu tha se NATO mbështet dial0gun Beograd-Prishtinë, si dhe të gjitha përpjekjet që do të çojnë në uljen e tensi0neve dhe zgjidhjen e m0s marr ëveshjeve.
LEXO ME TEPER DUKE E HAP REK LAMEN ME POSHTE

Gjenerali Amerikan: “Trupat Amerikane nuk do të tërhiqën nga Kosova deri atëherë kur

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *