Gjendet ilaçi që shpëton jetën nga Koronavirusi, e kemi në të gjithë farmacitë tona

Një ilaç i lirë dhe gjerësisht i disponueshëm në treg, i quajtur deksametazon (dexamethasone), duhet se është celësi i luftës kundër koronavirusit. Duket se ai mund të ndihmojë në shpëtimin e jetës së pacientëve të sëmurë rëndë me Covid.

Ekspertët britanikë kanë dalë në përfundimin se një trajtimi me këtë steroid është një arritje e madhe në luftën kundër virusit vdekjeprurës. Ai redukton rrezikun e humbjes së jetës me një të tretën për pacientët e vendosur në respiratorë.

Për ata në oksigjen, e ul rrezikun me një të pestën. Ilaçi është pjesë e testimit më të madh në botë të trajtimeve ekzistuese për të parë nëse funksionojnë vërtet me koronavirusin.

Kërkuesit vlerësojnë se nëse ilaci do të kish qenë i disponueshëm në Britaninë e Madhe që nga fillimi i pandemisë, më shumë se 5 mijë jetë njerëzish do të ishin shpëtuar. Për shkak se ai është i lirë, do të sillte në të njëjtën kohë edhe një përfitim të madh për vendet e varfra që përballen me numra të lartë pacientësh me Covid 19.

Burimi:https://bujanoci.net/gjendet-ilaci-qe-shpeton-jeten-nga-koronavirusi-e-kemi-ne-te-gjithe-farmacite-tona/
Titulli dhe lajmi nuk janë të vërtetë pasi që nuk ka ndonjë studim shkencor apo deklaratë zyrtare që ilaçi i quajtur deksametazon (dexamethasone) shpëton jetën e pacientëve të infektuar me Covid-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *