Gazetari gjerman: Putin ka dhënë urdhër të krijohet kolera në laborator dhe do e përdorë si ärmë biologjike

 

Kremlini deklaroi sërish sot se SHBA po ndihmon Ukrainën për të prodhuar armë bio logjike. Sipas tyre, SHBA dhe Ukraina po prodhojnë në laborator sëmundjen e kolerës si ar më biologjike. Por sa qëndrojnë këto pretendime?

Nga Nils Kottmannn, BILD:

Di ktatori i Kremlinit, Vladimir Putini nuk po i ndal gënjeshtrat për të justifikuar luft ën e tij kundër Ukrainës. Putini ka ak uzuar së fundmi Ukrainën se po prodhon jo vetëm a rmë bër thamore, por edhe biologjike.

Aku zat absurde nuk janë të reja, por propaganda e Kremlinit e ka përhapur gënjeshtrën e prodhimit të armëve biologjike gjithmonë e më shumë që nga fundi i shkurtit për të legjitimuar su lmet.

Për shembull në Kharkiv: Më 6 mars, Ministria e Jashtme ruse pretendoi se njësitet speciale dhe us htarët ekstremistë të krahut të djathtë të ush trisë ukrainase kishin minuar një reaktor bërthamor në Institutin e Fizikës dhe Teknologjisë në Kharkiv, në mënyrë që më pas të mund të fajësonin Rusinë për katastrofën mjedisore.

Ky pretendim është veçanërisht i çuditshëm sepse vetëm dy ditë më parë, forcat ruse s ulmuan centralin më të madh bërthamor në Europë në Energodar. Që gjatë lufti meve ka rënë zja rr në centralin bërth amor? Ushtarët e Putinit e pranuan me dëshirë.

Më pas të hënën erdhi teza tjetër e çuditshme: Kremlini pretendon se ekziston një rrjet laboratorësh biologjikë në Ukrainë që punon për llogari të Departamentit të Mbrojtjes në SHBA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *