Fjalet e Erdogan per Bosnjen dhe Kosoven po dridhin gjithe Ballkanin

Fjalet e Erdogan per Bosnjen dhe Kosoven po dridhin gjithe Ballkanin.“Nē Turqi ka dy milionē boshnjakē dhe shumē shqiptarē”, Erdogan: Nuk do tē lejojmē pēr,sēritjen e asaj qē ndodhi nē vitet 1990.Presidenti turk Recep Tayyip Erdogan ka thēnē se Turqia nuk do tē lejojē pēr,sēritjen e asaj qē ndodhi nē vitet 1990 nē Bosnje dhe Hercegovinē.Sipas Erdogan, ata nuk do tē hezitojnē tē mbajnē njē qēndrim mē tē vend,osur kur tē jetē e nevojshme, shkruan Hurriyet.Erdogan tha se nē Turqi jetojnē dy milionē boshnjakē dhe se, siç tha ai, nē kētē vend ka mē shumē banorē me ori,gjinē shqiptare sesa vetē Shqipēria. Ai vuri nē dukje tē pranishmēve se pro bI,emet nē Ballkan janē shkak pēr shqetēsim edhe nē Turqi.Duke folur pēr situatēn nē Bosnje, ai vlerēsoi se ka marrē,dhēnie tē forta ndērmjet Bosnje-Hercegovinēs dhe Turqisē, tē cilat janē ruajtur me shekuj.

Sipas tij, Bosnja ka njē vend tē veçantē nē zemrēn e kombit turk. Ai tha se turqit besojnē se janē tē detyruar tē jenē me Bosnje dhe Hercegovinēn, pavarē,sisht rrethanave.Sipas Erdogan, Turqia mobilizoi tē gjitha burimet e saj gjatē Iufj,tēs nē Bosnje dhe Hercegovinē. Ai para,lajmēroi mbēshtetje mē tē fortē dhe theksoi se vendi i tij e sheh Bosnjēn dhe Hercegovinēn si njē shtet jo dis kh,rimi nues.“Tani e tutje, ne do tē vazhdojmē tē qēndrojmē mē tē fortē dhe mē ndryshe me vēllezērit boshnjakē. Ne kemi bērē dhe po bējmē çdo pērpjekje pēr tē bērē paqen e qēndrueshme pas Iufj,tēs. Si boshnjakēt, edhe serbēt dhe kroatēt kanē pērfituar nga investimet e kompanive turke,” tha ai.Erdogan pērsēriti se Turqia do tē bējē gjithçka pēr ta bērē kētē pjesē tē botēs paqē,sore dhe stabile. Ai vuri nē dukje se Turqia aktualisht po investon mē shumē se 250 milionē dollarē nē Bosnje e Hercegovinē.“Qēllimi ynē ēshtē tē rrisim tregtinē, e cila arriti nē 650 milionē dollarē vitin e kaluar, pavarē,sisht nga pa ndj,emia, nē mē shumē se 1 miliard dollarē brenda njē kohe tē shkurtēr”, tha Erdogan.

Fjalet e Erdogan per Bosnjen dhe Kosoven po dridhin gjithe Ballkanin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *