Eurodeputetja Gjermane Vjen Me Nje ‘Goditje’ Per Kelyshin Vuciq – “Flet Per Zgjedhjet Ne Serbi, Nuk Ishin As Te Lira As Te Drejta”

Eurodeputetja gjermane vjen me nje ‘goditje’ per kelyshin Vuciq – “Flet per zgjedhjet ne serbi, nuk ishin as te lira as te drejta”.Cramon për zgjedhjet e 3 prillit: Nuk ishin as të lira as të drejta.Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian, Viola von Cramon, ka komentuar procesin zgjedh,or të mbajtur më 3 prill në Serbi.Në blogun e saj personal, ajo ka shkruar se zgjedh,jet në Serbi nuk ishin as të lira e as të drejta.Sipas saj, para dhe gjatë ditës së zgjedh,jeve janë raportuar çështje të shumta që pengojnë shpreh,jen e vullnetit të lirë dhe para,ndalojnë një mjedis të drejtë e konkurrues.

“Presioni i drejtpërdrejtë ndaj votuesve që punojnë në administratën publike, keqpërdorimi i mediave dhe burimeve shtetërore, suImi fizik ndaj liderit të opozitës Pavle Grboviq dhe kontrollorëve të zgjedh,jeve të koalicionit MORAMO si dhe mbyllja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve në natën e zgjedh,jeve, publikimi As rezultatet para,prake dhe as pjesëmarrja e votuesve, nuk tregojnë në tërësi pamundësinë për të pasur një zgjedhje të lirë dhe të drejtë”, ka shkruar Cramon.Mes tjerash, ajo ka përmendur edhe çështjen e fshirjes së emrave nga listat zgjedhore të mbi 6 mijë shqiptarëve të Luginës së Preshevës, duke e cilësuar këtë dukuri si cenim themelor i të drejtave të njeriut.Për ankesat e shqiptarëve të Luginës ka thënë se janë të shqetësuar dhe se një gjë e tillë është e papranueshme.“Duke aspiruar për t’u anëtarësuar në BE, Serbia duhet së pari t’u për,mbahet vlerave të saj themelore. SNS në pushtet dhe presidenti i rizgjedhur Aleksandar Vuçiç kanë mandatin e rinovuar dhe si rrjedhojë detyrën për të rivendosur demokracinë dhe shtetin e së drejtës dhe për të marrë seriozisht reformat e procesit të integrimit në BE”.

Eurodeputetja gjermane vjen me nje ‘goditje’ per kelyshin Vuciq – “Flet per zgjedhjet ne serbi, nuk ishin as te lira as te drejta” – Online (news71post.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *