Eksperti Amerikan po habit gjithe Serbine, Kosova eshte shtet i pavarur dhe ju patjeter duhet te.

 

-Eksperti Amerikan po habit gjithe Serbine, Kosova eshte shtet i pavarur dhe ju patjeter duhet te..

-Referendumi për ndryshimin e Kushtetutës në Serbi, që do të mbahet të dielën kanxitur pr esio nin e vendeve ndërkombëtare në Kosovë. Shtetet sot i kanë kërkuar krerëve të institucioneve të Kosovës, që të lejojnë mbajtjen e këtij referendumi në terr itorin e Kosovës. Por presidentja Vjosa Osmani, kryeministri Albin Kurti dhe kryeparlamentari Glauk Konjufca, përmes një komunikate të përbashkët për media, kanë konfirmuar se nukj do të lejojnë OSBE-në që të grumbullojë votat në Kosovë për referendumin në Serbi.Sipas tyre, hapja e qendrave të votimit për këtë referendum, përbën shkelje të Kushtetutës dhe ligjeve të Kosovës.
Krerët kanë theksuar se qytetarët serbë të Kosovës, me dyshtetësi, do të mund të votojnë për referendumin në Serbi sipas praktikave ndërkombëtare.

Eksperti Amerikan po habit gjithe Serbine, Kosova eshte shtet i pavarur dhe ju patjeter duhet te.. – Online (news308media.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *