E Jashtezakonshme! Erdogan I Ndryshon Emrin Turqise: Nga Sot E Tutje Do E Quajme

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan njoftoi se vendi nuk do të quhet më Turqi, pasi emri nuk ishte më “mënyra më e mirë” për të përfaqësuar kulturën dhe vlerat e njerëzve të kombit. Erdogan lëshoi ??një deklaratë duke njoftuar se vendi do të riemërohej “Turkiye” në vend të Turqisë,.

raportoi TRT World News. Termi Turkiye do të përdoret për produktet dhe markat e eksportuara dhe për aktivitetet e tjera tregtare. Drejtori Turk i Komunikimit, Fahrettin Altun postoi një postim në Twitter në të cilin ai theksoi ndryshimin e emrit si “një hap tjetër i rëndësishëm” që do të “forcojë markën turke”.

“Si pjesë e kësaj, shprehja “Made in Turkiye” në vend të “Made in Turkey” filloi të përdoret në produktet tona të eksportit”, thuhet në deklaratë. “Si rezultat, produktet tona, të cilat janë krenaria e vendit tonë në tregtinë ndërkombëtare, promovohen dhe prezantohen në pjesën tjetër të botës duke përdorur markën “Turkiye”.

E Jashtezakonshme! Erdogan I Ndryshon Emrin Turqise: Nga Sot E Tutje Do E Quajme – Online (worldhitsnewz.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *