E FUNDIT/ Vendimi i fundit i kelyshit Vuçiq qe sapo vendosi po dridh rajonin – Ja kurthi qe po pergatitet nga ai..

-Vuçiq urdhēron qē ush tri,a serbe tē jetē nē gjendje gatishmērie, thotē se struktura botē,rore e sigurisē po shembet.Presidenti i Serbisē, Aleksandar Vuçiq, ka urdhēruar ush tri,nē dhe poIi,cinē qē tē jenē nē gjendje gatishmērie tē lartē pas ngjarjeve nē Ukrainē.Njohja e “pavarēsisē” sē dy rajoneve brenda Ukrainēs dhe futja e tru,pave ruse nē terri,torin ukrainas nē kundēr,shtim me tē drejtēn ndēr,kombētare, ka bērē qē edhe aleati i tij nē Ballkan tē aktivizohet.Vuçiq ka vendosur nē gatishmēri ush tri,nē dhe poIi,cinē e vendit, raportojnē mediat serbe tē afērta me Vuçiqin, transmeton Demokracia.com.“Jam i shqetēsuar. Pozicioni ynē nuk ēshtē i lehtē”, tha Vuçiq nē fillim, duke shtuar: “Presionet politike ndaj Serbisē pēr shkak tē vendimit tē Putinit do tē rriten. Vetēm ajo qē kam pēr,jetuar nē tre ditēt e fundit konfirmon fjalēt e mia. Ne kemi njē periudhē tē vēshtirē pēr,para pēr Serbinē.”

“Sot pas seancēs i dhashē ur,dhēr Ush tri,sē si koman,dant suprem qē tē pērgatitet nē mēnyrēn mē tē mirē nē çdo kohē. Ne vazhdojmē tē blejmē atē qē ēshtē mē e mira pēr mbrojtjen e vendit. Shihni se si struktura politike dhe e sigurisē e botēs po shembet. Gjith,çka qē dinim deri dje nuk ēshtē mē e vlefshme. Pēr,kushtimi ynē pēr paqen duhet tē jetē i fortē dhe i fortē”, ka thēnē ai.Pre,sidenti i Rusisē, Vladimir Putin, ka urdhē,ruar para pak çastesh ministrin rus tē Mbrojtjes, “qē tē sigurojē paqe” nē Donetsk dhe Luhansk.Madje raportohet se ka filluar futja e tru,pave ruse nē dy rajonet, qē disa orē mē parē edhe zyrtarisht Kremlini i njohu si shtete tē pa,varura.Nē momentet qē Putin po shpjegonte arsyet se pse ka vendosur tē nēn,shkruaj dekretin pēr njohjen e kētyre dy rajoneve sepa,ratiste nē lindje tē Ukrainēs, njē konvoj ush ta,rak – pra me autobusē dhe ta,nke ēshtē shfaqur.Kujtojmē qē tashmē gjenden afēr 200 mijē ush ta,rē rusē pēr,gjatē vijēs kufi,tare me Ukrainēn, qē prej muajsh janē nē gjendje gatishmērie dhe sipas agjencive ame,rikane tē inteligjencēs, Putin mundet çdo çast tē urdhērojē pu,shtimin e Ukrainēs.

 

E FUNDIT/ Vendimi i fundit i kelyshit Vuçiq qe sapo vendosi po dridh rajonin – Ja kurthi qe po pergatitet nga ai..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *