E FUNDIT/ Putin permend Kosoven perseri – Ja fjalet e tij qe po dridhin vendin

 

 

E FUNDIT/ Putin permend Kosoven perseri – Ja fjalet e tij qe po dridhin vendin.Putin kēr,kon njohjen e Kri mesē si Rusi, e krahason me Kosovēn.Presidenti rus, Vladimir Putin, ka bērē thirr,je pēr njohje ndēr,kombētare tē Kri mesē sē pjesē tē Rusisē dhe e ka krahasuar atē me Kosovēn.Putin tha mē 23 shkurt se ane,ksimi i Gadishullit u,krainas tē Kri mesē mē 2014, duhet tē njihet si reflektim legjitim i zgjedh,jes sē banorēve lokalē, duke e krahasuar atē me pavarē,sinē e Kosovēs.Aneksimi i Kri mesē ēshtē dē,nuar gjerēsisht nga fuqitē ndēr,kombētare dhe ēshtē cilēsuar si shkelje e li gjit ndēr,kombētar.Kēto komente tē liderit rus vijnē njē ditē pasi ai njohu rajonet se,paratiste nē lindje tē Ukrainēs, Donjeck dhe Luhansk si entitete tē pavarura.Pēr t’i dhēnē fund kri,zēs aktuale nē Ukrainē, Putin po ashtu ka bērē thirr,je qē NATO tē mos e pranojē asnjēherē Ukrainēn, duke thēnē se ajo duhet tē marrē “njē status neutral”. Putin po ashtu ka kērkuar qē aleanca ush ta,rake tē mos i dērgojē ar m,ē Kievit.

 

E FUNDIT/ Putin permend Kosoven perseri – Ja fjalet e tij qe po dridhin vendin (konakushqiptar.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *