E FUNDIT/ I gjithe vendi po dridhet nga fjalet e akademikut te Oxfordit per Hashim Thacin – Fjale madheshtore per te madhin Thaci

E FUNDIT/ I gjithe vendi po dridhet nga fjalet e akademikut te Oxfordit per Hashim Thacin – Fjale madheshtore per te madhin Thaci.Akademiku i Oxfordit: Thaçi ēshtē personalitet i dēshmuar gjatē Iufj,tēs, pēr,faqēsuesi kryesor i Kosovēs sē re.Njē prej opinionistēve mē tē njohur britanikē, James Pettifer, i cili ēshtē i specializuar nē çēshtjet e Ballkanit kishte shkruar pēr Hashim Thaçin dhe rolin e tij nē UÇK. Ai fillimisht kishte treguar se “Hashim Thaçi ēshtē personalitet i respektuar dhe dēshmuar gjatē Iufj,tēs, por ēshtē edhe pēr,faqēsuesi kryesor i Kosovēs sē re.Redaksia EPILOGU do tē sjellē shkrimet e Akademikut dhe Profesorit tē Oxfordit James Pettifer i cili ishte gazetar dhe reporter i disa nga medi,ave mē prestigjioze nē botē, pērfshirē: The Times, The Wall Street Journal, BBC e shumē tē tjera.Profesori dhe gazetari Pettifer kishte cituar gazetarin Tim Judah ku shkruante se “UÇK ēshtē lēvizja mē e sukses,shme gu rieI,e nē historinē moderne”. Mē tutje profesori Pettifer shprehet se Hashim Thaçi ēshtē zemra e UÇK-sē dhe si i tillē meriton vēmendje nga historianēt e ardh,shēm”.Ai vazhdon mē tutje duke treguar se kishte raportuar pēr gazetēn prestigjioze britanike Wall Street Journal pēr aksionet e para tē UÇK-sē tē majit tē vitit 1996.“Njē grup personash tē ar ma,tos ur kishte suI,muar njē post,bllok tē sigurimit Serb diku afēr fabrikēs sē “Feronikelit” nē Gllogovc dhe kjo ishte gjithē ajo çfarē dinim ne. As nuk e kisha idenē se njē student, i quajtur Thaçi, ishte udhē,heqēs i kētij formacioni dhe kush tjetēr ishte i implikuar nē atē punē”, shprehej profesori i Oxfordit Pettifer.Pettifer, i cili tani ligjēron nē Oxoford, ēshtē komentator i rregullt nē mediat botērore pēr vendet e Ballkanit. /EPILOGU/

https://news71post.com/e-fundit-i-gjithe-vendi-po-dridhet-nga-fjalet-e-akademikut-te-oxfordit-per-hashim-thacin-fjale-madheshtore-per-te-madhin-thaci/?fbclid=IwAR0FvqKSavhIJK1VQwd0wISxjKUq1yK5Nj2IL2Yf8WGk752WXCt93PYP9R4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *