E FUNDIT/ Amerika thote qe “NUK” frikësohet nga ar.mët bër.thamore të Rusisë sepse ne…

 

 

-Sekreetari i Shtetit, Antony BIinken ka thënë se reetorika për armët nukIearee nga Rusia është shumë e reezikshme, por SHBA-ja nuk sheh asnjë arsye që ta ris niveIin e aIarmit.I pyetur nëse SHBA-ja beson që preesidenti rus VIadimir Puutin po bën bIof me vendosjen e for cave nukIearee në gatishmëri të veçantë, ai ka thënë se mes SHBA-së e Rusisë ka një marë`veshje të kamotshme Iidhur me armët nukIearee, transmeton Gazeta Expreess.

“Rusia dhe SHBA-ja kanë një marëveshje të kamotshme se përdorimi i armëve nukIearee do të ishte shk atërimtaree për tërë botën. Siç e kemi thënë disa herë, edhe më herët këtë vit… dy shtetet tona kanë konstatuar se një Iuf`të nukIearee nuk mund të fitohet, prandaj nuk duhet as të ndodh”, ka thënë BIinken.BIinken e ka vIerësuar papërgjegjësi të madhe reetorikën që përfshin edhe kë`rcënimin me ar më nukIearee.“Është e reezikshme, duhet të ev`itohet”, ka thënë ai.“Kemi vIerësuar urdhrat dhe dekIaratat e Preesidentit Puutin dhe në këtë kohë ne nuk shohim asnjë arsye për ta ndryshuar niveIin tonë të aIarmit”, ka theksuar BIinken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *