E FUNDIT/ Albin Kurti Flet Per Raportet E Kosoves Me Ameriken Dhe Marreveshjen E Uashingtonit. Po Dridh Vendin Me Fjalet E Tij

 

E FUNDIT/ Albin Kurti flet per raportet e Kosoves me Ameriken dhe marreveshjen e Uashingtonit. Po dridh vendin me fjalet e tij.Krye,ministri Albin Kurti ka folur pēr raportet e Kosovēs me Shtetet e Bashkuara tē Ame ri,kēs nē kohēn kur ai po udhēheq me ek zek,utivin e vendit. Duke folur pēr marrē,veshjen me Serbinē qē u arritē nē Ua shing,ton mē 2020, thotē se mē shumē ishin “tentim pēr marrē,veshje tē shpejtē sesa ndihmē pēr ecjen pērpara tē Kosovēs dhe Serbisē.Kurti komentet i bēri nē diskutimin “Kosova: Njē rreze shprese pēr demokraci nē Evro,pēn Juglindore?”“Sa i pērket Shteteve tē Bashkuara tē Ame ri,kēs situata tani ēshtē shumē ndryshe, pēr mē mirē natyrisht. Presidenti Bi den ēshtē ndēr liderēt mē progresiv nē botē. Nēse e shohim programin e tij, ēshtē socio-demokratik pēr çka kemi nevoje tē gjithē jo vetēm SHB A’ja por tē gjitha vendet”, thotē Kurti.“Unē kisha mundēsinē qē nē pallatin Elize nē darkēn qē thirrur nga pre,sidenti Markon tē takohem me Kamala Harris, nēnkrye,tare e SH BA. Kishte njē fjalim tē jashtēzakonshēm nē kētē forum”, shtoi ai.

Ndērkohē, i pari i VV’sē u ndal te marrē,veshja e arritur nē Ua shing,ton nē kohēn kur nē SH BA ishte administrata e Do nald Tru mp.“Sa i pērket marrē,veshjes sē shtatorit nē Ua shing,ton, ka aq shumē elemente nē atē marrē,veshje, nuk po them se secili element nē kētē marrē,veshje nuk ēshtē i mirē, siç ēshtē njohja reci,proke me Izraelin siç ishte pika e fundit dhe ēshtē implementuar dhe ēshtē pozitive. Por prapē mē duhet tē them se ky lloj zotimi unila,teral nē mes tē Kosovēs dhe Serbisē vitin e kaluar ishte shumē mē shumē lēvizje taktike e administratēs paraprake para zgjedh,jeve nē SHBA dhe ka pasur synim qē tē ndērtojē diçka tē qēndrueshme pēr tē shtruar tē ardhmen e sigurt. Unē e shoh kētē mē shumē si njē tentim pēr njē marrē,veshje tē shpejtē qē do ta mbante imazhin ndērkombētar dhe politikat vendase tē ish-pre,sidentit sesa nē tē vērtetē tē ndihmojē Kosovēn dhe Serbinē tē ecin pērpara”, theksoi Kurti.Kosova dhe Serbia, pēr,katēsisht ish-krye,ministri Avdullah Hoti dhe presidenti Aleksandēr Vuçiq, mē 4 shtator 2020, nēnshkruan nē Shtēpinē e Bardhē nē Ua shing,ton, dy dokumente pēr normalizimin e raporteve ekonomike, nē prezencē tē ish-pre,sidentit ame ri,kan, Do nald Tru mp.

E FUNDIT/ Albin Kurti flet per raportet e Kosoves me Ameriken dhe marreveshjen e Uashingtonit. Po dridh vendin me fjalet e tij – Online (news71post.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *